Társoldalunk:

A Diósgyőr menesztette Bódog Tamást

2018.04.23. 10:04

A Diósgyőr labdarúgócsapatának vezetősége menesztette Bódog Tamás vezetőedzőt. A döntést a hírek szerint már hétfő reggel közölték is a szakmai igazgatói posztot is betöltő szakemberrel – értesült az nso.hu. A hírt a miskolci klub hivatalosan is megerősítette. 

A diósgyőriek a hétvégén pályaválasztóként 1–0-ra kikaptak a Puskás Akadémiától, és a kilencedik helyen állnak a tabellán, kétpontnyira a már kiesőhelyen álló Mezőkövesdtől.

Bódog Tamás távozik a DiósgyőrtőlForrás: dvtk.eu

A DVTK az idén mindössze egyetlen bajnokit tudott megnyerni, március 3-án a Ferencvárost a debreceni Nagyerdei Stadionban győzte le Bódog Tamás csapata 2–1-re. Azóta hat mérkőzésen két döntetlen, négy vereség a klub NB I-es mérlege – ráadásul a Puskás Akadémia ellen a Magyar Kupából is kiesett a csapat.

Bódog Tamásnak a Diósgyőr volt az első vezetőedzői megbízatása az NB I-ben, bő egy évvel ezelőtt, 2017. március 9-én nevezték ki. A 47 éves szakember összesen 46 mérkőzésen irányította a DVTK-t, 18 győzelem mellett, 11 döntetlen és 17 vereség volt a mérlege.

A hírt hivatalosan  is megerősítette a DVTK.

A DVTK játékoskerete jobb, mint amit a tabellán elért helyezése mutat. Hat fordulóval a bajnokság vége előtt azért szükséges a váltás, mert a jelenlegi felállásban nem látjuk biztosítottnak a csapat élvonalbeli tagságának megtartását" - írták a közleményben.