Társoldalunk:

Ancelotti nem, Mancini még lehet olasz kapitány

2018.04.29. 14:25

Mégsem Carlo Ancelotti lesz az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - a Corriere dello Sport című sportnapilap vasárnapi beszámolója szerint.

A római székhelyű újság értesülése szerint a Bayern Münchentől szeptemberben menesztett edző a múlt hét elején tárgyalt az olasz szövetség illetékeseivel, majd néhány nap gondolkodási időt kért, de végül nemet mondott a felkérésre, mert abban bízik, hogy hamarosan vezetőedzői állást kaphat az egyik európai élcsapatnál.

Közelmúltbeli brit és olasz sajtóhírek szerint Ancelotti az egyik legesélyesebb jelölt az Arsenal kispadjára, ahonnan Arséne Wenger több mint 21 év után távozik.

Ancelotti klubfocira vágyikForrás: AFP/Gerard Julien

Ancelotti állítólag decemberben is visszautasította a felkérést, akkor azt mondta, büszke arra, hogy szóba került a neve, de inkább maradna klubedző.

Az olasz válogatott előző kapitánya, Gian Piero Ventura novemberben lemondott, miután Svédországgal szemben elveszítették a világbajnoki pótselejtezőt, így nem jutottak ki a nyári, oroszországi tornára. Az Argentína és az Anglia elleni barátságos mérkőzéseken megbízott edzőként Luigi Di Biagio irányította a nemzeti csapatot.

A Corriere dello Sport információi szerint a kapitányi posztra immár a szentpétervári Zenit vezetőedzője, Roberto Mancini az első számú jelölt, de képben van a Nantes együttesét irányító Claudio Ranieri is. A döntést május 20-án hozzák meg az olasz szövetség ideiglenes vezetői.

A válogatott jelenleg a huszadik a nemzetközi szövetség világranglistáján, ami története legrosszabb helyezése.