Átadták az új diósgyőri futballstadiont

Miskolc, 2018. április 26. Az új Diósgyőri Stadionban megrendezett Diósgyőri VTK 2011 - Mezőkövesd Old Boys labdarúgó tesztmérkőzés 2018. április 26-án. A 15 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt május 5-én adják át a Mezőkövesd elleni bajnokin. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Megvalósult egy régi álom, 80 év után új és méltó stadiont kapott Diósgyőr. A korábbi DVTK-stadion helyén egy csaknem 15 ezer fős, multifunkcionális, a labdarúgó mérkőzések mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas aréna épült.

A mérkőzés előtt tartott ünnepélyes megnyitón Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kiemelte: „Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom."

A Mezőkövesd vendégjátéka az első NB I-es meccs az új DVTK-stadionban Forrás: MTI/Vajda János

Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos köszöntőjében hangsúlyozta: „Az új stadionnal régi adósságot törlesztettünk, Magyarország egyik labdarúgó fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern arénában XXI. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát".

A DVTK-Mezőkövesd NB I-es mérkőzésről és a forduló többi találkozójáról is beszámolunk.