Vágólapra másolva!
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott belga szövetségi kapitánya a szövetség hivatalos oldalán adott rövid interjúban egyrészt cáfolta, hogy politikai pályára lépne, másrészt pedig elmondta a véleményét Nikolics Nemanja döntéséről, miszerint a csatár nem szeretne többet a magyar válogatottban szerepelni.

Szombaton több belga lapban is megjelent, hogy Georges Leekens rajthoz áll a belgiumi önkormányzati választásokon, hogy bekerüljön Oostkamp város képviselőtestületébe.

Georges Leekens önkormányzati képviselő szeretne lenni

A magyar szövetségi kapitány indul a belga önkormányzati választásokon.

A belga kapitány most a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának adott rövid interjúban cáfolta a sajtóban megjelent híreket. Mint elmondta eddig sem voltak és a jövőben sem lesznek politikai ambíciói.

Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni. Már csak azért sem kívánok semmilyen szerepet vállalni, mert Budapesten élek, és továbbra is minden energiámmal a magyar válogatottnál rám váró feladatokra akarok koncentrálni. Jelenleg ez a legfontosabb számomra" – mondta a kapitány.

Első a magyar válogatott, és csak utána jöhet bármi más Georges Leekens számára Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha már alkalma adódott, akkor a válogatottságot a héten lemondó Nikolics Nemanja döntéséről is véleményt nyilvánított, hangsúlyozva, megérti és elfogadja az észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire-ben játszó csatár döntését.

"Ahogy korábban is, így most is őszintén, nyíltan elmondta az álláspontját és azt, hogy miért döntött így. Ezt én megértettem és elfogadtam.

hiszen nagyon nehéz egy távoli országból úgy csatlakozni hazád válogatottjához, hogy olyan bajnokságban játszol, amely nem az európai ritmus szerint zajlik, ott pedig ráadásul nagyon fontos szerep hárul rád a klubodban."