Vágólapra másolva!
Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője csak közvetetten kritizálta a Barcelona elleni, vasárnapi rangadó játékvezetőjét.

A bajnokság 36. fordulójában a madridiak úgy játszottak 2-2-es döntetlent a végeredménytől függetlenül a bajnoki aranyérmet már korábban bebiztosító katalánokkal, hogy utóbbiak a második félidőben végig emberhátrányban játszottak. A francia szakember emlékeztetett arra, hogy a La Liga mostani szezonjában még nem alkalmazzák a videobírós rendszert (VAR), a következő idényben viszont már bevezetésre kerül.

"Akkor majd meglátjuk, hogy ér véget egy ilyen mérkőzés" - utalt Zidane az összecsapás bírójára, Alejandro Hernández Hernándezre, akin több tévedést kértek számon a madridiak.
A fővárosi együttes nemzetközi igazgatója, korábbi válogatott támadója, Emilio Butragueno szerint a játékvezető két alkalommal is döntő helyzetben hibázott. A Barcelona második gólja előtt nem fújta le a gólpasszos Luis Suárez szabálytalanságát - az uruguayi csatár Raphaël Varane lábát húzta el -, illetve a hajrában nem adott büntetőt, amikor Jordi Alba megrúgta Marcelót.

Zidane szerint a labdarúgás mindig fontosabb, mint az abból adódó nézeteltérések Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

Zidane elismerte: a Real az első félidőben játszott jól, emberelőnyben viszont rosszabbul teljesített.
"Aki szereti a futballt, elégedett lehet egy ilyen mérkőzéssel. A labdarúgás mindig fontosabb, mint az abból adódó nézeteltérések" - nyilatkozta a Real edzője, aki Cristiano Ronaldo sérüléséről azt mondta, hogy "nem komoly".

"Egy kicsit aggódott, mert bedagadt a bokája, de azt mondta, hogy neki ez kis dolog" - utalt a portugálra a francia szakember. Cristiano Ronaldo a 14. percben sérült meg, amikor a Bajnokok Ligájában döntős Real Madrid első gólját szerezte, és a blokkolni szándékozó Gerard Piqué rálépett a bokájára. A támadót a gólöröm után ápolni kellett, de folytatta a játékot. Az első félidő közepén több helyzete is volt, a szünetben aztán elővigyázatosságból mégis lecserélték.