Legyűrte harmadosztályú ellenfelét, kupagyőztes a PSG

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (L) comforts Les Herbiers' defender Romuald Marie (C) at the end of the French Cup final football match between Les Herbiers and Paris Saint-Germain (PSG), on May 8, 2018 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A már bajnok Paris Saint-Germain 2-0-ra legyőzte a harmadosztályú Les Herbiers csapatát a Francia Kupa döntőjében.

A két csapatot 51 hely választja el a francia ligában, hiszen, míg a PSG az élvonal bajnoka, addig a Les Herbiers csupán a 13. helyen áll a harmadosztályban. A gazdasági lehetőségek terén még hatalmasabb a különbség a Loire-i kisváros és a főváros csapata között, hiszen előbbinek kétmillió euró az éves költségvetése, míg utóbbinál - kis túlzással - fel sem tűnik, ha ennyivel kevesebb pénz van a kasszában.

Megannyi elégedett szurkoló Vendée megyéből:

Bizonyára sokakat érdekel, bár az eredmény szempontjából teljesen lényegtelen, hogy a PSG sérülésből lábadozó brazil sztárja, Neymar is megtisztelte jelenlétével a döntőt.

Ehhez képest a Stade de France több mint 73 ezer nézője egy viszonylag kiegyenlített találkozót látott, amelyet végül Lo Celso és Cavani (tizenegyesből szerzett) góljával nyert a PSG 2-0-ra (Kylian Mbappé szerzett még egy meg nem adott gólt), és hódította el 12. alkalommal a Francia Kupát.

Lo Celso gólja:

Cavani találata:

Eredmény, Francia Kupa-döntő:
Les Herbiers–Paris Saint-Germain 0-2 (0-1)
gól: Lo Celso 26., Cavani 74. (11-esből)