Története során először jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Puskás Akadémia

TŐZSÉR Dániel
Debrecen, 2018. május 8. A felcsúti Madarász Márk (b) és Osváth Attila (k), valamint a debreceni Tőzsér Dániel a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. május 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa első elődöntőjének visszavágóján a Debrecen hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, azonban 4-2-es összesítéssel a felcsúti együttes jutott be a fináléba - története során először. Ami egyben azt is jelenti, hogy a PAFC vezetőedzője, Pintér Attila ötödik csapatával fog döntőzni a sorozatban.

Nem volt könnyű dolga a Debrecennek, ugyanis április 18-án 4-0-s vereséget szenvedett az odavágón a Pancho Arénában, ráadásul Herczeg András nem számíthatott az előzőn bajnokin kettőt vágó Tabakovicra sem. A túloldalon Pintér Attila születésnapját ünnepelte hétfőn, így nyilvánvalóan szerette volna ezt egy továbbjutással emlékezetessé tenni.

Az első negyedórában a várakozásoknak megfelelően a Debrecen kezdett aktívabban, Szatmári akár két gólt is szerezhetett volna, de a Puskás Akadémiának is volt lehetősége, amikor Hegedűs veszélyes szabadrúgását hárította Kosicky. A következő 20 perc viszonylag eseménytelenül alakult,

egyedül Henty frenetikus színielőadását lehet megemlíteni, amiért végül taps helyett sárga lapot kapott.

Aztán a 38. percben Varga Kevin lódult meg a balszélen, beadásából Tőzsér lőtt, ami azonban elakadt Spandlerben, viszont a labda Tisza elé került, ő pedig közvetlen közelről a kapuba továbbított.

Ezzel a góllal vezetett a Debrecen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy gólt ledolgozott tehát a Loki, amivel némileg javult az esélye a csodára. A maradék időben a hazai együttes a kapujához szegezte a Puskást, de újabb találat már nem született az első játékrészben.

A második félidőt is jól kezdte a Debrecen, az 50. percben pedig sikerült megfeleznie a hátrányát. Jovanovics harmadik beadási kísérlete eljutott középre, ahol Takács Tamás érkezett remek ütemben és a kapuba fejelt.

Ezután is támadásban maradt Herczeg András együttese, de a 60. perc környékére rendezte sorait a PAFC, valamint a Lokinak is elfogyott a lendülete, így hiába győzött 2-0-ra a hazai csapat, a Puskás Akadémia örülhetett, ugyanis

4-2-es összesítéssel fennállása során először bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Balmazújváros-Újpest párharc győztesével találkozik.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Iványi
gólszerzők: Tisza (38.), Takács T. (51.)
sárga lap: Szatmári (72.), Tőzsér (89.), illetve Henty (31.)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia 4-2-es összesítéssel.

Debreceni VSC:
Kosicky - Filip (Bereczki, 83.), Szatmári, Mészáros N., Barna - Jovanovic, Tőzsér, Kusnyír (Sós B., 64.), Varga K. - Tisza (Mengolo, 72.), Takács T.

Puskás Akadémia FC:
Hegedüs L. - Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Osváth, Madarász (Perosevic, a szünetben), Márkvárt, Balogh B. - Henty (U. Diallo, 82.), Radó (Szakály P., 58.)

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j), Szélesi Zoltán, a válogatott edzője (k) és Patrick De Wilde, a válogatott másodedzője (b) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC visszavágó mérkőzésen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt