Nem változtatja meg a Magyar Kupa-döntő helyszínét az MLSZ

Groupama Aréna
A general view of the Groupama Arena new football stadium in Budapest is seen prior to the first international football match here between the local Hungarian team of TC Ferencvaros and English Premier League club FC Chelsea on August 10, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az már kedden kiderült, hogy a Magyar Kupa 2017/18-as kiírásának egyik döntőse a Puskás Akadémia, amely az Újpest-Balmazújváros párharc (az első mérkőzésen a fővárosi csapat nyert 2-1-re hazai pályán) szerdai győztesével játszik. Méghozzá a Groupama Arénában, amely meglehetősen érdekes lehet nézői, illetve a hangulat szempontjából is. 

Amennyiben a Puskás Akadémia a Balmazújvárossal találkozik, akkor vélhetően még fél ház sem lenne a Ferencváros stadionjában. Ezzel nem a két csapat szurkolóit szeretnénk megbántani, de ez tűnik előzetesen a realitásnak. Ha viszont az Újpest jut be a fináléba, akkor a nagy rivális FTC otthonában kell kiszurkolniuk a lila-fehér szurkolóknak a győzelmet, de valószínűleg azért ebben az esetben is maradnának üres helyek.

Marad a Groupama Aréna a Magyar Kupa döntőjének a helyszíne Forrás: AFP/ATTILA KISBENEDEK/Attila Kisbenedek

Felmerül a kérdés, hogy

a Magyar Labdarúgó Szövetségnek módjában áll-e a helyszínváltoztatás.

Például az új Hidegkuti Nándor Stadionban is lehetne rendezni a finálét, amely jóval kisebb ugyan, de ott akár telt ház is lehet.

hogy 'nálunk vagy náluk' legyen a finálé, tehát a versenysemlegességet szolgálja a határozat. Adott a helyszín, így lehet tervezni, készülni a kluboknak már az idény elejétől. A BL-döntő helyszíne is ismert a döntő előtt, a Magyar Kupa tekintetében is ez a helyzet" – tájékoztatta az Origót az MLSZ.