Társoldalunk:

Nem változtatja meg a Magyar Kupa-döntő helyszínét az MLSZ

2018.05.09. 12:16

Az már kedden kiderült, hogy a Magyar Kupa 2017/18-as kiírásának egyik döntőse a Puskás Akadémia, amely az Újpest-Balmazújváros párharc (az első mérkőzésen a fővárosi csapat nyert 2-1-re hazai pályán) szerdai győztesével játszik. Méghozzá a Groupama Arénában, amely meglehetősen érdekes lehet nézői, illetve a hangulat szempontjából is. 

Amennyiben a Puskás Akadémia a Balmazújvárossal találkozik, akkor vélhetően még fél ház sem lenne a Ferencváros stadionjában. Ezzel nem a két csapat szurkolóit szeretnénk megbántani, de ez tűnik előzetesen a realitásnak. Ha viszont az Újpest jut be a fináléba, akkor a nagy rivális FTC otthonában kell kiszurkolniuk a lila-fehér szurkolóknak a győzelmet, de valószínűleg azért ebben az esetben is maradnának üres helyek.

Marad a Groupama Aréna a Magyar Kupa döntőjének a helyszíneForrás: AFP/ATTILA KISBENEDEK/Attila Kisbenedek

Felmerül a kérdés, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnek módjában áll-e a helyszínváltoztatás. Például az új Hidegkuti Nándor Stadionban is lehetne rendezni a finálét, amely jóval kisebb ugyan, de ott akár telt ház is lehet.

Korábban öt évre született elnökségi döntés arról, hogy az új Puskás Ferenc Stadion átadásáig mindig Groupama Arénában legyen megrendezve a Magyar Kupa-döntő. Ennek az volt az oka, hogy amikor megvannak a döntős csapatok, akkor már ne lehessen nyomást gyakorolni, hogy 'nálunk vagy náluk' legyen a finálé, tehát a versenysemlegességet szolgálja a határozat. Adott a helyszín, így lehet tervezni, készülni a kluboknak már az idény elejétől. A BL-döntő helyszíne is ismert a döntő előtt, a Magyar Kupa tekintetében is ez a helyzet" – tájékoztatta az Origót az MLSZ.