Társoldalunk:

A hamburgi szurkolók az utolsó percig kitartanak a csapatuk mellett

2018.05.10. 13:52

Remek hangulat uralkodott a labdarúgó Bundesligában kieséstől fenyegetett Hamburger SV csütörtöki edzésén: a közel 2000 szurkoló tapssal, és megafonon keresztül bátorító rigmusokkal bíztatta kedvenceit, akik a bennmaradást illetően szinte kilátástalan helyzetben vannak a bajnokság szombati, utolsó fordulója előtt.

A tréning a hagyományoknak megfelelően zárt kapus lett volna, a klubvezetés azonban úgy döntött, a játékosoknak jót tesz, ha beengedik a drukkereket. Már kedden is hasonló volt a forgatókönyv, s akkor a futballisták egy-egy gombóc fagylalttal köszönték meg a kilátogatóknak a biztatást.

Utolsóként Christian Titz vezetőedző érkezett meg csütörtökön a Volksparkstadion melletti edzőpályára, s csakúgy, mint a játékosokat, őt is taps és ünneplés fogadta.

A HSV szimpatizánsai továbbra is bíznak csapatuk bennmaradásában. Ehhez az kell, hogy az együttes, amelynek jelenleg 28 pontja van, szombaton megverje hazai pályán a Borussia Mönchengladbachot, s a 30 pontos VfL Wolfsburg kikapjon a vendég, már biztosan kieső 1. FC Kölntől. Ebben az esetben a HSV az osztályozót érő 17. helyen végezne, s május 17-én és 21-én megküzdhetne a második vonal harmadik helyezettjével, a Holstein Kiellel.

A Hamburg az egyetlen klub a Bundesligában, amely az 1963-as alapítás óta tagja az élvonalnak.