Régen szertefoszlott a Real Madrid verhetetlenségi mítosza

Horizontal
Real Madrid's French head coach Zinedine Zidane looks down before the Spanish league football match Sevilla FC vs Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on January 15, 2017. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
Vágólapra másolva!
A Sevilla a Real Madrid egyik mumusa a kevés közül. Zidane-nal a padon a bajnokságban még nem tudott meccset nyerni a Real Sevillában, összességében pedig a legutóbbi hét kísérletből csak egyszer. Zidane első teljes idényében szinte csodát alkotott Madridban, bajnoki cím és Bajnokok Ligája-siker lett a jutalma. Akkor öt vereséggel zárt, idén már most kilencnél jár.

A Bajnokok Ligájában sorozatban harmadszor a döntőig menetelő Real Madrid az előző idényben összesen öt vereséget szenvedett minden tétmeccset figyelembe véve. A most is zajló szezonban már kilencnél tart, és még két bajnoki mérkőzés (Celta Vigo otthon, Villareal idegenben), valamint a Liverpool elleni BL-döntő is hátra van.

A 2016-17-es idényt a verhetetlenség kultuszával kezdte a Real Madrid.

Zidane első teljes idényében a királyi alakulat januárban kapott ki először, láss csodát, a Sevilla verte Cristiano Ronaldóékat. A Real Madrid hiába vezetett, a Sevilla fordítani tudott, Sergio Ramos ugyanúgy, mint szerda este, akkor is öngólt rúgott.

Sergio Ramos tavaly januárban és idén is öngólt vétett egykori klubja otthonában Forrás: AFP/Cristina Quicler

Az első vereséget követően azonnal jött is a második, a Celta Vigo Madridban tudott nyerni a Király-kupa negyeddöntőjének első meccsén 2-1-re, majd a 2-2-es visszavágó azt jelentette, hogy a triplázásról lemondhatott a Real Madrid.

A Real Madrid legközelebb Valenciában kapott ki, majd egy újabb, hosszabb veretlen sorozatot zárt le a madridi el Clásico, ahol Lionel Messi utolsó pillanatokban szerzett góljával 3-2-re nyert a Barcelona, de ezzel is csak három pontra közelítette meg a Realt a Barca. Többet egyik csapat sem hibázott, így a Real hárompontos előnnyel lett spanyol bajnok a katalánok előtt.

A Bajnokok Ligájában, májusban még belefért egy vereség az Atlético elleni elődöntő visszavágóján, így is a Real jutott a döntőbe, ahol a Juventust verve, zsinórban második BL-címét nyert Zidane és a Real.

A 2017-18-as idényt már nem kezdte ennyire fényesen a Real,

Crsitiano Ronaldót öt meccsre eltiltották, miután meglökte a bírót a Barcelona elleni spanyol Szuperkupa-meccsen, így már a korai szakaszban becsúszott pár döntetlen, az ötödik fordulóban pedig az első vereség is, a Betis egy 90. percben szerzett góllal tudott nyerni, a Barcelona előnye pedig már ekkor 7 pont volt a tabellán.

Cristiano Ronaldo eltiltása után nehezen lendült játékba Forrás: DPPI/Manuel Blondeau

Októberben jött az újabb bajnoki vereség, az újonc Girona otthonában kapott ki 2-1-re a Real, a Barca előnye már nyolc pontra hízott, és a Valencia is a két csapat közé ékelődött. A tavalyihoz hasonlóan csokorban jöttek a vereségek. Pár nappal később a Tottenham otthonában a Bajnokok Ligájában következett az újabb zakó. Ezzel el is dőlt a csoportelsőség kérdése, de ez nem hatott ki a Real BL-szereplésére.

Zidane csapata decemberben megnyerte a klubvilágbajnoki címet, majd karácsony előtt egy nappal a Barcelona egy hármast gurított a Bernabéuban, a Real hátránya 11 pont volt ekkor a katalánok mögött.

A Real hazahozta a klubvilágbajnoki trófeát, majd kapott egy kijózanító pofont a Barcelonától Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Két fordulóval később a Real Madrid hazai bajnokit veszített a Villarreal ellen, majd a Leganes is nyerni tudott Madridban kupameccsen, így összesítésben, idegenben szerzett gólokkal bizonyult jobbnak a kiscsapat. Ez a kupakiesés sokkal kínosabb volt így, mint az egy évvel ezelőtti.

Február végén egy újabb botlás következett az Espanyol otthonában egy 90. percben bekapott góllal 1-0-ra kapott ki a Real Madrid, 15 pontra távolodott el ekkor a Barcelona.

Április 11-én a Bajnokok Ligájában is kikapott a Real Madrid, a Juventus 3-1-re nyert, Ronaldo 98. percben szerzett tizenegyesgólja kellett a továbbjutáshoz. Az a meccs Buffon kiállításáról marad emlékezetes, miután tizenegyest kapott a Real Madrid. Ha nincs az a büntető, jöhetett volna a hosszabbítás, de a ha és a volna itt természetesen nem játszik.

A 35. fordulóban bebiztosította bajnoki címét a Barcelona, így a szerdai, Sevilla elleni vereség már amolyan tétnélküli volt a Real Madrid számára, Zidane csapata már a Bajnokok Ligája döntőjére készül a Liverpool ellen, de van még hátra két bajnoki is, a Celta Vigo és a Villarreal ellen.

Nem lepődnénk meg, ha a Real Madrid a BL-döntő jegyében lelazsálná a maradék két bajnokiját, a BL-csoportkör biztos, bár a szurkolók biztos szeretnék, ha az Atlético nem végezne a Real Madrid előtt.