Társoldalunk:

Harmadosztályba zuhanhat a Manchester Unitedet verő magyar csapat

2018.05.14. 09:34

2002. augusztus 14-én a magyar bajnok ZTE labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Manchester United ellen. Koplárovics Béla góljára azok is emlékezhetnek, akik nem követik naponta a sportág eseményeit. Az akkor bajnok ZTE azóta folyamatosan járja a hadak útját, most éppen az NB II-ből készül kiesni.

Három forduló van hátra a másodosztályú bajnokságból, a ZTE hátránya pedig 4 pont a még éppen bent maradó, 17. helyezett Budafokkal szemben. Az idényt Zoran Spisjakkal kezdték a zalaiak, a tavaszi szezonban viszont már Artner Tamás a vezetőedző. Csodát ő sem csinált, de arra talán senki sem gondolt, hogy a vesszőfutás vége az NB III-as szereplés lehet.

A ZTE szurkolói az Old Trafford stadionban a Manchester United elleni BL-mérkőzésenForrás: AFP/Paul Barker

Az első három fordulóban gólt sem lövő ZTE (ZTE-Győri ETO 0-0, Gyirmót-ZTE 5-0, Kisvárda-ZTE 1-0) a negyedik fordulótól kezdve négymeccses győzelmi szériát produkált (Siófok 5-2, Csákvár 2-1, Cegléd 2-0, Békéscsaba 3-0), és ekkor a negyedik helyen állt a táblázaton. A következő 28 fordulóban ugyanis csak ötször tudtak nyerni (Budaörs 2-1, Soroksár 2-0, Kisvárda 1-0, Békéscsaba 1-0, Dorog 2-1), ellenben tizenhatszor kikaptak. Ennek pedig nem lehetett más a vége, mint a kiesőzóna.

Régi szép idők: Ilics, a ZTE kapusa fogja a holland van Nistelrooy fejesétForrás: AFP/Paul Barker

A ZTE a következő fordulóban a már bajnok MTK-t fogadja, majd az atomjaira hulló, már biztos kieső Sopronhoz látogat. A bajnokságot a Mosonmagyaróvár ellen fejezik be Zalaegerszegen. Ha kiesnek, a legszebb NB III-as stadion biztosan az övék lesz.