A magyar Ronaldo lassan jobb, mint a portugál

Horizontal OFFBEAT CROWD SPORT SPORTS FAN FOOTBALL
Brazilian soccer fans Carlos Texeira (L), wearing a Ronaldo shirt, and Geremias do Prado (R) cry after Denmark scored the second goal while watching a transmission of the 1998 World Cup quarter-final match between Brazil and Denmark 03 July in downtown Sao Paulo. Brazil won 3-2. AFP PHOTO/Marie HIPPENMEYER / AFP PHOTO / MARIE HIPPENMEYER
Vágólapra másolva!
Van egy focista Magyarországon, aki 1998-ban született, és Balogh Ronaldo a neve. Szülei a brazil világbajnok futballistáról nevezték el a fiút. Már egy másik Ronaldo, Cristiano hazájában, Portugáliában is felfigyeltek rá - írta a Bors.

A magyar fiatalember azon a napon született, amikor Ronaldo megszerezte első gólját az 1998-as franciaországi világbajnokságon.

„Édesapám még focizott akkoriban. Nézték a vb-t a tévében, és a brazil Ronaldóról kaptam a nevemet – mesélte a Borsnak a DEAC 19 éves játékosa.

- mondta a Real Madrid sztárjához hasonlóan Roninak becézett támadó, aki egy dolgot ellesett portugál névrokonától.

- mesélte Balogh, aki elég sűrűn előadta a terpeszbe ugrást: az U19-es bajnokságban 45 gólnál tart, ez kettővel több, mint amennyivel a La Ligában és a Bajnokok Ligájában vitézkedő Ronaldo büszkélkedhet.

A magyar Ronaldo gólerősebb a portugálnál

Az 1998-as vb idején született Balogh Ronaldo a torna legjobbjáról, a brazil fenoménről kapta a nevét. De már névrokona, Cristiano hazájában is felfigyeltek rá. Az 1998-as vb idején született Balogh Ronaldo a torna legjobbjáról, a brazil fenoménről kapta a nevét. De már névrokona, Cristiano hazájában is felfigyeltek rá.

Ronaldo elmondta, neve olykor vicces szituációkat szül. Jóban van a játékvezetőkkel, akik meccs közben szoktak viccelődni vele. Egyszer pedig a TrollFoci is kirakott egy képet: nemcsak Portugáliának van Ronaldója. Ezután percenként kapta az üzeneteket az ismerőseitől.