Társoldalunk:

Dárdai Pál úgy véli, szexi lett az Öreg hölgy

2018.05.18. 10:10

A Hertha BSC a tizedik helyen zárt a Bundesligában, amellyel teljesítette az előzetesen kitűzött célját Dárdai Pál csapata, azaz a tízbe kerülést. A magyar edző fia bevetéséről és a berlini jövőről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

„A hét eleji közgyűlésen úgy fogalmaztam, az elért helyezés megfelel a realitásnak, nem kell a földbe döngölni a társaságot, de nem is kell az egekig magasztalni."

"Tavaly nyáron több labdarúgó érkezett hozzánk, Karim Rekiket, Mathew Leckie-t, Valentino Lazarót és Davie Selkét sikerült beépíteni az elmúlt hónapokban – a következő bajnokságban már meghatározó játékosok lehetnek" – kezdte Dárdai Pál a lapnak, majd hozzátette: „mindamellett, hogy kiderült, van még hova fejlődnünk, a kitűzött cél az volt, hogy az első tíz között végezzünk, ennek ugye megfeleltünk. Szóval elégedettek lehetünk, magam is úgy vélem, rendben volt a mögöttünk hagyott idény."

Dárdai Pál pozitívan tekint a jövőbeForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen

A sikert egyébként Mallorcán ünnepli a csapat.

A landolást követően mi balra indultunk, a labdarúgók jobbra, nem is vagyunk egy szállodában velük... Mindenki úgy ereszti ki a gőzt, ahogyan szeretné, egyedül az biztos, hogy szombat reggel a reptéren találkozunk."

Dárdai Pál a fiáról is ejtett pár szót. Szerda este óta ugyanis van egy döntős alakulata a Herthának, a hetes mezt viselő játékos hátán ráadásul a Dárdai felirat virít.

„Óriási fegyvertény, hogy Palkóék eljutottak odáig! A klub történetében még nem volt arra példa, hogy az A-jugend, vagyis az U19-es együttes országos döntőt játsszon. Az elődöntőben a Borussia Dortmundot búcsúztatták el, holott a címvédő több, a Bundesliga légkörét már megtapasztaló játékost felsorakoztatott. Igaz, nálunk is szerepeltek olyanok, akik megfordultak már az első csapatnál." Hozzátette, a fiának ugyanannyi esélye van a csapatba kerülésre, mint bárki másnak. „Az első keret tagja, a felkészülés során ő is bizonyíthat."

Dárdai Pál szerint szexi lett az Öreg HölgyForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Reinhardt

Végül a Hertha BSC helyzetéről is ejtett pár szót.

„A csapat értéke sokat emelkedett, a televíziós jogdíjakból egyre több pénzt kapunk, a futballistáinkra pedig nagyhalak vadásznak. Ha ebből indulok ki, no meg a Hertha egyik becenevéből, még azt is mondhatom, szexi lett az Öreg hölgy."