Vágólapra másolva!
Szombaton az Eintracht Frankfurt a Bayern München ellen lép pályára a Német Kupa döntőjében. A mérkőznek magyar vonatkozása is van, ugyanis legutóbb 1988-ban nyerte meg a hazai kupát az Eintracht, a Bochum elleni finálét Détári Lajos pazar szabadrúgásgólja döntötte el.

Kilenc nap híján három évtizeddel ezelőtt 76 ezer néző előtt Détári Lajos szabadrúgásgóljával győzte le a berlini Olimpiai Stadionban a Bochumot az Eintracht Frankfurt.

A Majna-parti együttesnél pedig nem felejtenek, a korábbi klasszis magyar labdarúgó meghívást kapott a Bayern elleni összecsapásra, amelyre el is fogadta a meghívást.

„Szép emlékek kötnek Frankfurthoz, számos barátot szereztem. Sok szabadrúgásgólt lőttem a pályafutásom során. Nem gondolom, hogy a Bochum elleni lett volna a legszebb, de

– mondta Détári Lajos a Frankfurt honlapjának, aki elárulta, hogy már a szabadrúgás előtt szólt a csapattársainak, hogy

nyugodtan menjenek hátra, mert középkezdés lesz.

Détári Lajos emeli magasba a Német Kupát Forrás: .eintracht.de

A cikkből kiderül, hogy Détári követi az interneten a Frankfurt szereplését, na meg az is, hogy régen istenítették a szurkolók, majd a pokolra is kívánták, amikor váratlanul szinte „elszökött" a görög Olimpiakoszhoz, de ma már csak a szépre emlékeznek.

Ami a szombat esti (20.00) mérkőzést illeti, a tavaly a Borussia Dortmund ellen 2-1-es vereséget szenvedett Eintracht Frankfurtnak a Bayern München ellen sem lesz könnyű dolga, papíron a bajor sztárcsapat az esélyesebb,

amelynek a kispadján utoljára ül Jupp Heynckes (épp a Frankfurt jelenlegi edzője, Niko kovac követi a poszton),

míg a csapatba – legalábbis a kispadra – visszatér a sérülése után Manuel Neuer.

Niko Kovac nincs könnyű helyzetben Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Angelika Warmuth

„Jól edzett, nagyszerű kondiban van, fizikailag teljesen fitt, de

- mondta a Bayern edzője Neuerről.

Német Kupa, döntő
Berlin, Olimpiai Stadion
20.00: Bayern München-Eintracht Frankfurt