Társoldalunk:

Könnyek között, győzelemmel búcsúzott Buffon a Juventustól

2018.05.19. 16:54

A Serie A utolsó, 38. fordulójának első mérkőzésén a már bajnok Juventus a biztos kieső Hellas Veronát fogadta. Tétje ugyan nem volt a mérkőzésnek, a Juvénak mégis fontos volt a győzelem, hogy legendás kapusa, a 40 éves Gianluigi Buffon 17 év után méltó módon búcsúzhasson el. Ez össze is jött, Allegri a 62. percben lecserélte az ikont, aki a meccs hátralevő részét végigpacsizta a szurkolókkal, a Juventus pedig 2-1-re győzött.

Az első 25 percben tapogatóztak a csapatok, a Juve meddő mezőnyfölényt tudott csak kialakítani, igaz, a Veronának adódott helyzete, a 16. percben Buffon bemutatta utolsó védését Juve-mezben. Fél óra elteltével a túloldalon Mandzukic gyönyörű lövését tornázta ki a léc alól Nicolas kapus. Nem sokkal Később Dybala próbálkozott kiszorított helyzetből, pazar nyesése azonban a keresztlécen csattant. Ez volt az első félidő utolsó érdemleges történése.
A 49. percben aztán megszerezte a vezetést a Juve, egy szögletet követően Nicolas védett bravúrral, a kipattanó azonban Rugani elé került, aki könnyedén passzolt közelről az üres kapuba.

A hazai drukkerek végre gólnak is örülhettek, bár a hangulatra addig sem lehetett panasz, a szurkolók folyamatosan éltették Buffont, aki nem győzte megköszönni a sok szeretetet.
Az 52. percben érkezett az újabb Juventus-gól, Miralem Pjanic 20 méteres szabadrúgására még csak mozdulni sem tudott Nicolas.

Nem sokkal később Dybala is próbálkozhatott szinte ugyanonnan, de ezt hatástalanított a Verona brazil kapusa.
A 62. percben aztán megállt kicsit a játék, Massimiliano Allegri ugyanis ekkor cserélte le Buffont, megadva ezzel a lehetőséget arra, hogy a szurkolók, az ellenfelek, a csapattársak és a stábtagok is ünnepélyesen búcsúzhassanak el tőle.

Az ikon helyett Carlo Pinsoglio állt be, akit a 76. percben fel is avatott Alessio Cerci, szépített a Verona.

A 85. percben Lichsteiner gondoskodhatott volna a juvésok nyugalmáról, de tizenegyesét kivédte Nicolas, így a svájci búcsúja kevésbé sikerült szépre.

A Verona nem tudott egyenlíteni ezután, a Juventus 2-1-re győzött és 95 ponttal végzett a bajnokságban, ez a meccs azonban korántsem erről, hanem egy példakép búcsújáról szólt.

A mérkőzés után megkezdődött a bajnoki cím ünneplése, de ezúttal inkább keserédes ceremóniát láthattak a szurkolók.