Társoldalunk:

Saját magát verte meg a Lazio, elúszott a Bajnokok Ligája

2018.05.20. 22:43

Csak egy kérdés maradt a Serie A-ban vasárnap estére: az Inter vagy a Lazio indulhat negyedik helyezettként a Bajnokok Ligájában? Sokáig úgy tűnt, a Lazio megoldja a feladatot, de a rómaiak a hajrára összeomlottak.

Nagy volt a tétje az utolsó fordulóban a Lazio-Inter összecsapásnak, ugyanis ha a Lazio nem kap ki, bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, míg az Inter egy győzelem esetén a Lazio kárára juthatott be a ugyanide.

A Lazio jól kezdett, több nagy helyzet után egy öngóllal már a 9. percben vezette a római csapat, később egy Icardi-helyzetet követően Milinkovic-Savic szabadrúgásból találta el a kapufát.

A 29. percben egy szöglet után egyenlített az Inter D'Ambrosio révén, de az első félidőben még volt válasza a Lazionak Felipe Anderson szerzett gólt.

A második féldiőben sokáig úgy tűnt, innen már nem lehet gondja a Laziónak, de a rómaiak összehoztak egy tizenegyest, amit Mauro Icardi lőtt be, akinek ez volt a 100. gólja az Interben.

Mauro Icardi és Internazionale örülhetett a végénForrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

A dráma csak ezután következett, Lulic a 79. percben piros lapot kapott, majd a 81. percben Vecino döfte a kést a Lazio-szurkolók szívébe, 3-2-re nyert az Inter, ami azt jelenti, hogy a Juventus, a Napoli, és a Roma mellett az Inter indulhat a Bajnokok Ligájában, a Laziónak marad az Európa Liga.

A másik esti meccsen a Roma egy öngóllal verte a Sassuolót.