Benítez szerint a mostani Liverpool erősebb, mint amelyikkel ő nyert

Horizontal
Newcastle United's Spanish manager Rafael Benitez arrives for the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Newcastle United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on September 24, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Rafael Benítez szerint a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjére készülő Liverpool erősebb, mint amelyik az ő irányításával diadalmaskodott 2005-ben.

"Mi véghezvittük az isztambuli csodát, de a mai csapat jobb"

- utalt Benítez az AC Milan elleni BL-fináléra, amelyben a félidőben 0-3-ra álltak, végül mégis egyenlítettek, majd tizenegyespárbajban győztek.

Az edző kiemelte: Steven Gerrard mellett kivételes képességű játékosok álltak a rendelkezésére, de a támadókat összehasonlítva a mostani keret az erősebb. "Volt olyan csatárunk, aki el tudott dönteni mérkőzéseket, de ebben a keretben most három ilyet is találunk" - mondta a BL-szezonban összesen 29 gólos Mohamed Szalah, Roberto Firmino és Sadio Mané hármasáról a Newcastle United vezetőedzője.

Az 58 éves Beníteznek a kijevi finálé másik résztvevőjéről, a Real Madridról is van személyes emléke, mivel ifjúsági játékosként a madridi klubban nevelkedett, edzőként pedig 2015 nyarától fél éven át irányította az együttest.

Rafael Benítez szerint a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjére készülő Liverpool erősebb, mint amelyik az ő irányításával diadalmaskodott 2005-ben. Forrás: AFP/Glyn Kirk

Jason McAteer, az angolok korábbi ír válogatott játékosa a döntőt illetően elmondta: a Real Madrid mellett szólhat a tapasztalat, valamint az, hogy a spanyoloknak nem kell játszaniuk az Anfielden, a Liverpool stadionjában. "Az oda-visszavágós párharcban a pszichológiai előny a Liverpoolnál lenne" - emlékeztetett McAteer arra, hogy az angol csapat hazai pályán a bajnokságban és a BL-ben is megőrizte veretlenségét a szezonban, ami 26 találkozót jelent. A volt középpályás szerint a Real Madrid játékosai "megszokták" az olyan nagy téttel bíró összecsapások légkörét, mint a BL-döntő, míg szerinte "nagy kérdés lesz", hogy a liverpooliak ezzel hogyan tudnak megküzdeni.

A szombati összecsapás 20.45 órakor kezdődik. A címvédő Real Madrid 12-szer, az FC Liverpool 5-ször nyerte már meg a legrangosabb európai kupasorozatot.