Társoldalunk:

Iniestát már be is mutatták új csapatánál

2018.05.24. 13:20

Mindössze négy nappal azt követően, hogy Andrés Iniesta könnyek között elbúcsúzott az FC Barcelonától máris bemutatták új csapata, a japán Vissel Kobe sztárjaként.

Az élet nem állhat meg attól, hogy valaki 22 év és 674 tétmérkőzés után csapatot vált: azt követően, hogy Andrés Iniesta vasárnap számos megható pillanattól övezve hátat fordított szeretett Barcelonájának, csütörtökön már új klubjában köszönthettük a spanyok klasszist. 

Andrés Iniesta (j) átveszi új mezét Mikitani Hirositól. Ismerős név a szponzorfalonForrás: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Ahogy az már korábban tudható volt: a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok középpályás a japán J-League-ben szereplő Vissel Kobe játékosa lett. A csapatra ráfér az erősítés, hiszen az előző idényben csak 9. lett, és ezúttal is csupán a hatodik helyen áll 15 fordulót követően.

Iniesta a japán klub tulajdonosának, Mikitani Hirosinak a társaságában, az üzletember különgépével repült Tokióba az ünnepélyes ceremóniára. Az elutazásról mindketten posztoltak egy-egy képet a Twitteren, kölcsönösen "barátom"-ként említve egymást, ahogy az ilyenkor dukál.

"Több klub is érdeklődött irántam, azért választottam közülök a Vissel Kobét, mert egy izgalmas kihívásnak tartom. Nagy a bizalom az irányomba, úgy magánemberként, mint játékosként, ez szintén fontos volt (a döntésben)" – mondta Iniesta, aki lapértesülések szerint évi 30 millió dollárnak megfelelő összeget fog keresni új munkahelyén.

A klubváltásban vélhetően nem kis szerepe van a japán Rakuten online kereskedő cégnek, amelyik tavaly lett a Barcelona történetének első fizetős mezszponzora (az Unicef emblémája már szerepelt korábban a katalán klub mindeddig szponzorszűz mezén, de ott fordított irányú volt a pénzmozgás), és történetesen a Vissel Kobe csapatának is főtámogatója.

Új csapatánál máris van egy régi ismerőse: az előző nyáron a Vissel Kobehoz igazoló német csatárral, Lukas Podolskival elbeszélgethetnek arról, milyen is egy világbajnok focista élete Japánban.