Társoldalunk:

Az Arsenal új edzője Londonba csábítaná a PSG sztárjait

2018.05.25. 21:02

Unai Emeryt, a Paris Saint-Germain korábbi edzőjét két nappal ezelőtt nevezték ki az Arsenal élére. A spanyol szakember még alig állt munkába, de Angliában már arról cikkeznek, hogy három PSG-játékossal erősítené még az észak-londoni csapat keretét.

A Mirror értesülése szerint a 46 éves tréner szeretné megszerezni a német válogatott kapust, Kevin Trappot, a szintén a Nationalelfet erősítő Julian Draxlert, és a világbajnokságról lemaradó francia védekező középpályást, Adrian Rabiot-t. 

Unai Emery Londonba csábítaná a PSG sztárjaitForrás: Arsenal FC via Getty Images/2018 The Arsenal Football Club Plc/Stuart Macfarlane

A háromszoros német válogatott Trapp az idei szezonban mindösszesen 13 mérkőzésen védett – ebből nyolcszor a Francia Kupában és Ligakupában –, így nyilván nem gördítenének akadályt a távozása elé. Pláne, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, és a legendás olasz kapus, Gianluigi Buffon valóban a Paris Saint-Germainhez szerződik.

A világbajnok és Konföderációs Kupa-győztes Julian Draxler sem számít alapembernek a párizsi csapatban. A brazil Neymar érkezése óta többnyire csak kiegészítő szerepet játszik. Az idei szezonban csak 5 gólt és 10 gólpasszt sikerült összehoznia a 24 éves középpályásnak, de a tehetsége alapján sokkal többre hivatott, mint hogy a kispadon ücsörögjön.

Adrien Rabiot a Paris Saint-Germain egyik legnagyobb értékeForrás: AFP/Bertrand Guay

A 23 éves Adrian Rabiot alapember a Paris Saint-Germainben, azonban a szerződése 2019 júniusában lejár, így az angol csapat a nyári átigazolási időszakban viszonylag olcsón megszerezhetné. Rabiot minden bizonnyal kulcsszerepet kapna az Arsenalban, mivel az észak-londoni együttesnek évek óta gondjai vannak a védekezéssel, a francia középpályás pedig stabilitást adhatna Unai Emery csapatának.