Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában a második helyen álló Ferencváros 4-0-ra legyőzte a Diósgyőrt, az aranyérmet azonban elbukta, ugyanis a Videoton kétgólos sikert aratott a Honvéd fölött, így megszerezte fennállása harmadik bajnoki címét. A Horváth Ferenc vezette Balmazújváros a 91. percben szerezte meg a győzelmet Pakson, ezzel elmozdult a kieső helyről. A Vasas is életben tartotta a bennmaradási reményeit, miután egy 90. percben lőtt góllal egygólos győzelmet aratott a Haladás fölött. A 10-szeres Magyar Kupa-győztes Újpest az év potyagóljával győzött Mezőkövesden, míg a DVSC 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a Nagyerdei Stadionban.

Eseménydúsan kezdődött a találkozó. A nyolcadik percben a ferencvárosi Lovrencsics Gergő egy fejpárbajban lekönyökölte a diósgyőri Bacsa Patrikot, akinek az eset következtében felszakadt a bőr a fején. A válogatott szélső megmozdulását Berke Balázs játékvezető nem látta szándékosnak, így folytatódott a játék.

A kilencedik percben megszerezte a vezetést a Fradi.

Marcos Pedroso baloldali beadására Böde Dániel érkezett, aki hét méterről kapásból a bal alsó sarokba pörgetett (1-0).

A 20. percben a zöld-fehérek kétgólosra növelték az előnyüket.

Az uruguayi Fernando Gorriarán jobbról belőtt labdájára Josip Paintsil érkezett a rövid oldalon, és a tehetetlen Ivan Rados mellett közelről a hálóba fejelt (2-0).

Fél óra elteltével végleg lezárhatta volna a meccset a Ferencváros, de Botka Endre közeli fejesét Rados bravúrral hárította, majd Stefan Spirovszki került ziccerbe, de 12 két méterről a kapu mellé lőtt.

A fordulás után a zöld-fehérek lendületben maradtak.

A 49. percben Paintsil kapott remek kiugratást, rávezette a labdát Radosra, de túl sokáig kivárt, így nem tudta elgurítani a labdát a diósgyőri kapus mellett. Az 57. percben megszakadt a játék, mivel a ferencvárosi szurkolók pirotechnikai bemutatója után óriási füstfelhő borította be a Groupama Arénát.

A következő ferencvárosi helyzetre egészen a 73. percig kellett várni.

Ekkor Spirovski 25 méteres lövését Rados ütötte oldalra, a kipattanóval nem tudott mit kezdeni a Fradi. A 85. percben Nagy Dominik is betalálhatott volna, de éles szögből Rados kezébe lőtt.

A 86. percben egy veterán közönségkedvenc döntötte el a meccset.

Paintsil húzott el a jobboldalon, az alapvonalról visszatálalt a mélységből érkező Hajnal Tamásnak, aki a kapu jobb oldalába belsőzött (3-0).

A 94. percben a mérkőzés legjobbja, Josip Paintsil kiharcolt egy tizenegyest, amit higgadtan begurított a jobb alsó sarokba (4-0), kialakítva ezzel a végeredményt.

A Ferencváros - amely Balmazújvárosban játszik az utolsó fordulóban - házigazdaként veretlenül, 13 győzelemmel és négy döntetlennel zárta a bajnoki szezont. A DVTK a forduló előtt még bennmaradást érő helyen állt, vereségével - valamint közvetlen riválisai, a Balmazújváros és a Vasas győzelmével - azonban sereghajtó lett.

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 12 980 néző, v.: Berke
Ferencváros: Dibusz - Botka, Blazic, Spirovski, Pedroso - Gorriarán (Hajnal, 81.) - Lovrencsics G., Varga R. (Nagy D., 64.), Paintsil, Bőle (Priskin, 69.) - Böde
Diósgyőr: Rados - Nagy T., Brkovic, Tamás M., Bárdos - Hasani (Forgács, 77.) - Vela (Sesztakov, 50.), Busai, Kocsis G., Ugrai - Bacsa (Szarka Á., a szünetben)
gólszerzők: Böde (9.), Paintsil (20., 94. - a másodikat 11-esből), Hajnal (86.)
sárga lap: Botka (36.), illetve Busai (12.), Nagy T. (50.), Ugrai (61.)

A bennmaradásért küzdő Balmazújváros a rendes játékidő hosszabbításában szerzett góllal győzött vasárnap a dobogóért harcoló Paksi FC vendégeként.

A hajdúságiak sikerükkel megtartották tizedik helyüket, azaz éppen a kiesőzóna felett állnak egypontos előnnyel, ugyanakkor a tolnaiak vereségükkel már nem szerezhetik meg a harmadik pozíciót és a nemzetközi kupaszereplésre is csak akkor marad esélyük, ha a tavalyi bajnok Budapest Honvéd nem győz az éllovas Videoton FC vendégeként.

Az élvonalbeli tagságának meghosszabbításáért küzdő Balmazújváros kezdte támadóbb felfogásban a mérkőzést, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a szervezetten futballozó paksiak ellen. Negyedóra elteltével visszaesett az iram, így a szünetig jószerivel mezőnyjátékot láthattak a nézők - leszámítva két paksi lehetőséget a játékrész hajrájában.

A folytatásban a Paks futballozott veszélyesebben, mégis a vendégek jártak közelebb a gólhoz, ugyanis Sigér egyszer a jobb kapufát találta el. Hiába volt fontos mindkét csapat számára a három pont megszerzése, a hajrában egyik sem tudott újítani.

Ennek ellenére a Balmazújváros örülhetett a lefújáskor, mert Rus 25 méteres szabadrúgásból hatalmas gólt lőtt a hosszabbítás perceiben.

Paksi FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-1 (0-0)
Paks, 1000 néző, v.: Solymosi
Paksi FC: Rácz G. - Kulcsár D., Lenzsér, Fejes, Báló - Simon Á. (Nagy R., 78.) - Haraszti, Bertus (Papp, 68.), Kecskés, Bartha - Hahn (Szakály D., 78.)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L - Habovda, Rus, Tamás, Uzoma - Vajda (Erdei, 79.), Sigér, Batarelo (Zsiga, 68.), Maiszuradze - Arabuli, Rudolf (Kamarás, 85.)
gólszerző: Rus (91.)
sárga lap: Báló (6.), Lenzsér (88.), Fejes (91.), illetve Maiszuradze (78.)

A Mezőkövesd 1-0-ra kikapott a vendég Újpesttől, így mivel a Balmazújváros és a Vasas is győzött, még nem biztosította be további NB I-es tagságát.

A hazaiaknak ezzel megszakadt a hárommeccses győzelmi sorozatuk, a fővárosi csapat - mely szerdán megnyerte a Magyar Kupát - pedig három nyeretlen bajnoki után tudta ismét begyűjteni a három pontot.

Agresszíven kezdett az Újpest, majd egy potyagóllal vezetést is szerzett. Pauljevic az alapvonal közeléből, balról gyengén középre adott, a jobb kapufánál érkező labdára Dombó rávetődött, de az a hóna alatt becsúszva a kapuba gurult.

Vezetése tudatában visszavett a tempóból a fővárosi csapat, s a szünetig komolyabb helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

A fordulást követően a hazaiak játszottak gólratörőbben, de nem sikerült bevenniük Gundel-Takács kapuját. Az Újpest - amelyet szurkolói folyamatosan éltettek a "Kupagyőztes, kupagyőztes" rigmussal - tartotta előnyét. Kuttor Attila vezetőedző a hajrára cserékkel frissítette csapatát, de ez sem használt, a helyzeteket nem sikerült értékesíteni. Az utolsó percekre ráadásul meg is fogyatkozott a Mezőkövesd, Katanec ugyanis megkapta a második sárga lapját.

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 2826 néző, v.: Kassai
Mezőkövesd:Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Iszlai (Misák, 75.), Szeles, Bognár (Lázár, 76.) - Cseri, Novák (Szalai, 63.), Drazic
Újpest FC: Gundel-Takács - Balázs B., Kálnoki-Kis, Burekovic, Szűcs (Zsótér, 65.) - Bojovic, Onovo, Pauljevic, A. Diallo, Cseke - Novothny (Pávkovics, 93.)
gólszerző: Pauljevic (11.)
sárga lap: Katanec (14., 82.), Iszlai (59.), illetve Pauljevic (64.)
kiállítva: Katanec (82.)

A Vasas FC 1-0-ra legyőzte a Haladás csapatát a Szusza Ferenc Stadionban.

Viszonylag élénk tempóban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Később a Vasasnak volt több kapura lövése, majd a hajrában alaposan visszaesett a színvonal, felépített támadásaikat a tizenhatoshoz érve rosszul fejezték be a csapatok.

A második félidőben többet birtokolták a labdát az angyalföldiek, többször próbálkoztak, mint ellenfelük, a hajrában egy alkalommal a kapufát találták el, majd a 91. percben Hangya beíveléséből Pavlov befejelte a győztes gólt.

Így a bennmaradásért zajló küzdelemben a fővárosi csapat helyzete kicsit javult, a Haladásé pedig némileg romlott.

Vasas FC - Swietelsky-Haladás 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Iványi
Vasas: Nagy G. - James (Vaskó, 77.), Benes, Ristevski - Murka (Vogyicska, 68.), Egerszegi, Vida, Hangya - Ádám M. (Pavlov, a szünetben), Gaál, Barczi
Haladás: Király - Jancsó (Schimmer, 59. - Grumic, 72.), Wils, Kolcák, Bosnjak - Kovács L., Jagodics - Németh Márió, Rácz (Williams, a szünetben), Halmosi - Ramos
gólszerző: Pavlov (91.)
sárga lap: Egerszegi (28.), Barczi (49.), Hangya (84.), Vogyicska (88.), illetve Bosnjak (19.), Rácz (44.), Ramos (48.), Kovács L. (53.), Halmosi (58.)

A DVSC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott vasárnap a Puskás Akadémiával.

Hamar, már a 10. percben vezetéshez jutott a Puskás Akadémia a felhőszakadás miatt az eredeti kiíráshoz képest egy órával később kezdődött mérkőzésen.

A folytatásban is a vendégek játszottak fölényben, több hatalmas gólszerzési lehetőségük is volt, míg a debreceniek alig jutottak el a felcsútiak kapujáig. A második játékrészt is a Puskás kezdte jobban, a vendégek rövid idő alatt eldönthették volna a három pont sorsát, ám Radó és Henty is hatalmas helyzeteket hagyott ki. A debreceniek egyenlítő találata a játék képe alapján meglepetés volt, Bacelic-Grgic kiállítását követően viszont már a DVSC játszott fölényben.

Sorra alakította ki a helyzeteket, Hegedüsnek többször is bravúrral kellett védenie, újabb gól azonban már nem született a mérkőzésen.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia 1-1 (0-1)
Nagyerdei Stadion, 2414 néző, v.: Bognár
DVSC: Nagy S. - Bényei, Szatmári, Mészáros, Ferenczi - Bódi, Kusnyír (Takács, 75.) Tőzsér, Varga K. - Sós (Berezcki, 46.) Tabakovic
Puskás Akadémia: Hegedüs - Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski - Bacelic-Grgic, Balogh B. - Molnár G. (Madarász, 66.), Márkvárt, Radó (Perosevic, 75.) - Henty (Latifi, 79.)
gólszerzők: Tabakovic (57.), illetve Radó (10.)
sárga lap: Varga K. (76.), Tabakovic (84.), Bódi (90.), illetve Márkvárt (35.) Klinar (38.), Hegedüs (84.)
piros lap: Bacelic-Grgic (63.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 29 20 4 5 71-26 45 65
GY
GY
GY
GY
D
I
2.
Paksi FC 29 15 9 5 46-39 7 50
V
V
V
V
V
I
3.
Fehérvár FC 29 15 9 5 51-38 13 50
GY
D
GY
GY
D
I
4.
Puskás Akadémia FC 29 12 7 10 49-30 19 46
D
D
GY
GY
GY
I
5.
MTK Budapest 29 12 10 7 40-52 -12 43
GY
D
GY
D
GY
I
6.
DVSC 29 12 11 6 45-39 6 42
GY
GY
V
GY
V
I
7.
DVTK 29 11 11 7 48-49 -1 40
V
D
V
D
GY
I
8.
Kecskeméti TE 29 11 14 4 40-44 -4 37
V
D
V
V
GY
I
9.
ZTE FC 29 10 13 6 49-56 -7 36
V
GY
GY
V
D
I
10.
Újpest FC 29 10 15 4 38-61 -23 34
D
GY
V
V
V
I
Teljes lista