Vágólapra másolva!
Kínai befektetők érdeklődnek egy német labdarúgóklub, a negyedosztályban szereplő FC Viktoria 1889 Berlin iránt.

A Bild című napilap hétfői cikke szerint a kínai befektetők - a francia élvonalbeli OGC Nice többségi tulajdonosai - tíz év alatt 90 millió eurót (28,7 milliárd forint) fordítanának a csapatra.

A klub egyik vezetője, Harald Sielaff vonakodva bár, de elismerte, hogy intenzív tárgyalások zajlanak az érdeklődőkkel, és már csak az utolsó részletek tisztázása van hátra. A megbeszélések eredményét júniusban jelentik be.

A berlini együttes a legutóbbi idényt a Regionalliga északkeleti csoportjának 13. helyén zárta, viszont komoly hagyományokkal rendelkezik, hiszen 1908-ban és 1911-ben is német bajnok volt.

"A Leipzig és a Hoffenheim két jó példája annak, mi történhet, ha valaki jön, és hosszú távra tervez. Berlinben is valami új kezdődhet" - mondta Sielaff.

A kínai befektetők munkálkodása aligha jelent jó hírt az élvonal, azaz a Bundesliga legszerényebb költségvetéséből is a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyekért küzdő, Dárdai Pál irányította Hertha Berlinnek, valamint a másodosztályban szinte családi klubként helyt álló Union Berlinnek.