Társoldalunk:

Dzsudzsák Balázs nem jön az NB I-be

2018.06.04. 13:04

Az Egyesült Arab Emírségekben futballozó Dzsudzsák Balázsnak 2018. június 30-án lejár a szerződése az al-Vahdánál. Az utóbbi hetekben többször is felröppent a pletyka, miszerint hazatérhet a magyar válogatott csapatkapitánya, azonban a Rádió 1-nek adott interjújában határozottan kijelentette, hogy egyelőre nem akar az NB I-ben futballozni.

„Június 30-ig van szerződésem, úgy jöttem el, hogy majd elém tesznek egy szerződéstervezetet, aztán eldöntjük, hogy az megfelel-e vagy nem. Itthon még nem beszéltem senkivel, de jelen pillanatban nem tervezem, hogy hazajövök. Ameddig lehet, külföldön szeretném folytatni a pályafutásomat – mondta a 31 éves Dzsudzsák, aki pályafutása során először lesz szabadon igazolható. 

Dzsudzsák Balázs továbbra is külföldön képzeli el a karrierjétFotó: Polyák Attila - Origo

Ez egyfelől jó a futballistának, a másik oldalról nézve viszont stresszhelyzettel jár. Ilyenkor mindenki le akar csapni arra a játékosra, akiben látnak potenciált, jelen pillanatban így vagyok én is, de azért van mögöttem az ügynökség, hogy a lehető legjobb helyre igazoljak. Aztán hogy ez Európa lesz, esetleg más, vagy maradok az Arab Emírségekben, az egyelőre kérdőjeles.

Az utóbbi hónapokban többször felröppent a pletyka, hogy a Ferencváros és a Videoton is szívesen a sorában tudná Dzsudzsák Balázst. A 95-szörös magyar válogatott játékos viszont leszögezte, hogy egyelőre esze ágában sincs visszatérnie az NB I-ben.

„Azért vagyok kint, mert itt olyan szerződésem van, ami itthon vállalhatatlan. Ha én holnap hazajönnék, az nem azért lenne, mert engem egy zsák pénzzel hívnak haza.

Dzsudzsák Balázsnak lehetnek még jó évei légióskéntForrás: Instagram

Ha erre egyszer sor kerül, az azért lesz, mert egyrészt elegem lesz a tizenvalahány év légióskodásból, másrészt meg is éri hazajönni, lesznek olyan ambíciók, ajánlat vagy hívó szó. De amíg lehet, addig miért mondanám, hogy nem szeretném azt a szerződést, amit kint megkapok? Harmincegy éves vagyok, bőven kint tudok és kint is akarok maradni. Meglátom, hogy ez milyen lehetőségekkel jár a jövőben” – zárta szavait Dzsudzsák Balázs, aki az idei a szezonban 24 mérkőzésen 6 góllal és 9 gólpasszal zárt, csapata pedig ezüstérmet szerzett a bajnokságban.