Csak egy kis baráti focira ment Oroszországba, erre kirabolták

Nwankwo Kanu
Nigeria's midfielder and captain Nwankwo Kanu (R) takes part in a press conference after a team training session at the Ellis Park Stadium in Johannesburg on June 11, 2010 ahead of their first 2010 World Cup football tournament match in South Africa. AFP PHOTO / THOMAS COEX / AFP PHOTO / THOMAS COEX
Vágólapra másolva!
A moszkvai repülőtéren kirabolták az Arsenal korábbi nigéria csatárát, Nwankwo Kanut, aki egy bemutató mérkőzés miatt utazott Oroszországba - írja a Mirror.

Kanu bőröndjéből 9100 eurót (körülbelül 2,9 millió forint) loptak el a seremetyjevói repülőtéren, ő azonban ezt csak Kalinyingrádban, a szállodába való megérkezésekor vette észre. A 87-szeres válogatott labdarúgó azonnal értesítette az orosz rendőrséget.

Kanut a moszkvai repülőtéren rabolták ki Forrás: AFP/Thomas Coex

Mint kiderült, a lopást két reptéri csomagkezelő követte el. Őket őrizetbe vették és hat év börtönbüntetés vár rájuk. "A pénzt megtalálták, és rövidesen visszajuttatják a tulajdonosához" - mondta a rendőrség egyik szóvivője.

Kanu egy legendáknak szervezett barátságos mérkőzés miatt utazott Kalinyigrádba. A lopásról nem akart nyilatkozni, de a közelgő világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy "Nigéria meglepetést fog okozni". Ezt pedig arra alapozza, hogy a válogatott "tele van fiatal és tehetséges játékosokkal, akik mindenáron bizonyítani akarnak - önmaguknak és a hazájuknak egyaránt".

A világbajnokság június 14-én kezdődik, Nigéria Argentínával, Izlanddal és Horvátországgal szerepel egy csoportban.