Társoldalunk:

Karius agyrázkódás miatt kaphatott két potyagólt a BL-döntőben

2018.06.04. 22:19

Az alapos klinikai vizsgálatok szerint Loris Karius, a Liverpool német kapusa agyrázkódás miatt kaphatott két potyagólt a Bajnokok Ligája május 26-án rendezett döntőjében, ahol csapata 3-1-es vereséget szenvedett a Real Madridtól.

A Bostonban lévő Massachusetts Kórház honlapján megjelent hétfői közlemény szerint a játékos múlt csütörtökön átfogó kivizsgáláson esett át, és a diagnózis felállításában a kijevi mérkőzés felvételének megtekintése is segítette az orvosokat.

Karius potyái miatt kapott ki a Liverpool a döntőbenForrás: NurPhoto/Raddad Jebarah/NurPhoto/Raddad Jebarah

A döntő második félidejének elején, 0-0-s állásnál a címvédő spanyol csapat hátvédje, Sergio Ramos könyökkel keményen eltalálta a kapus halántékát, amikor a labda a közelben sem volt. Karius ezt követően az 51. percben megfogta az előreívelt labdát, majd ki akarta dobni, de a közelben álló Karim Benzema kinyújtott lábát találta el, amelyről a kapuba pattant, a 83. percben pedig Gareth Bale távoli, nem túl veszélyes kísérleténél nem tudta megfogni a labdát, amely kezéről a hálóba került.

A szakvélemény szerint bizonyítható, hogy a fejére kapott ütés azonnal térbeli vizuális zavarokat okozott, és bár maradandó károsodás nem történt, a tünetek egy része még a vizsgálatok időpontjában is érzékelhető volt.