Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kedden délután megérkezett Bresztbe, ahol szerdán 19.00 órától Fehéroroszországgal csap össze. A találkozó előestéjén rendezett sajtótájékoztatón Geroges Leekens szövetségi kapitány mellett Szabó János és Vinícius Paulo beszélt a mérkőzésről.

Hétfőn Telkiben a kapitány arról beszélt, hogy a szerdai fehéroroszok, valamint a szombati ausztrálok elleni meccsen is a kísérletezésé lesz a főszerep, illetve hogy mindenkinek lehetőséget adjanak a bizonyításra. Enne ellenére a korábbi csalódást keltő eredmények után mindenki győzni szeretne, amire esélyt is lát.

Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Forrás: Origo

A kezdővel kapcsolatban Leekens nem akart konkrétumokat elárulni,

de a sajtótájékoztatón megjelent két védő biztosan játszani fog. Rajtuk kívül alighanem a válogatottba visszatérő Vadócz is ott lesz a pályán, ahogy a kulcsemberek közül Gulácsi, Dzsudzsák és Szalai is.

- mondta a székesfehérváriak védője, Vinícius Paulo.

„Természetesen én is mindig nagy örömmel jövök a válogatottba,

és bár valóban hosszú szezonon vagyunk túl, ebbe a két meccsbe még bele kell tennünk a maximumot. Reméljük, hogy ez jól sül majd el” - árulta el a paksi Szabó János.

Vinícius Paulo és Szabó János kezdeni fognak a fehéroroszok ellen Forrás: Origo

Igor Kriushenko, a belarusz szövetségi kapitány szerint több veszélyforrása is van a magyaroknak.

- mondta a kapitány, aki mosolyogva és némileg megnyugodva vette tudomásul a sajtó munkatársaitól, hogy Niko visszavonult a nemzeti csapattól.

Hogy ez mennyiben befolyásolja az előzetesen eltervezett fehérorosz taktikát és hogy vajon megszerzi-e első győzelmét a válogatott Georges Leekens irányításával, az szerdán 19.00 órától kiderül.