Társoldalunk:

Hat és fél év börtönre ítélték a horvát focicsapat korábbi elnökét

2018.06.06. 15:14

Adócsalás és a játékosok eladásából származó bevételek megcsapolása miatt hat és fél év börtönbüntetésre ítélte az eszéki bíróság Zdravko Mamicot, Dinamo Zagreb labdarúgóklub korábbi ügyvezető elnökét.

A törvényszék szintén letöltendő szabadságvesztést szabott ki Mamic testvérére, a korábbi vezetőedző Zoranra, aki négy év 11 hónapot kapott.

Mellettük a Dinamo vezetésének egykori tagját, Damir Vrbanovicot hároméves, míg az adóhivatal korábbi illetékesét, Milan Pernart négy év két hónapos büntetéssel sújtotta a bíróság. Vrbanovic személye azért érdekes, mert jelenleg is a Horvát Labdarúgó Szövetségnél dolgozik.

Zdravko Mamic börtönbe mehetForrás: AFP/-

Az ítélet szerint a vádlottak a Dinamo játékosainak eladásakor fiktív szerződéseket készítettek, amelyeken keresztül 15 millió eurót sikkasztottak el. Zdravko Mamicot ezen felül 1,6 millió eurónak megfelelő összegű adócsalásban is bűnösnek találták.

A nem jogerős ítéletek kihirdetésénél egyik vádlott sem volt jelen a bíróságon. Zdravko Mamic, aki a hét elején Boszniába utazott, az ítéletet "szégyenteljesnek" nevezte.