Hivatalossá vált, jön a téli szünet a Premier League-ben

fbl Horizontal
Manchester United's Belgian midfielder Marouane Fellaini (C) goes close with this attempt during the English Premier League football match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 29, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy a 2019/20-as szezontól bevezetnek egy kéthetes téli szünetet az angol élvonalban, a Premier League-ben.

Az Angol Labdarúgó-szövetség úgy vélekedett, hogy ez a pillanat

nagyon fontos az angol labdarúgás számára.

Az FA ügyvezetője, Martin Glenn szerint nagyon zsúfolt a versenynaptár, így mindenki összehangolt munkája kellett ahhoz, hogy eljussanak idáig. Hozzátette, hogy a szünet jót tehet a játékosoknak – írja a BBC.

Angliában is jön a téli szünet Forrás: AFP/Paul Ellis

A kéthetes szünetre februárban kerül majd sor,

így nem fogja érinteni az ünnepi időszakot, azaz karácsonykor és újévkor továbbra is lesznek mérkőzések. Ugyanakkor nem jelenti azt, hogy leállna a bajnokság. A februári szünet úgy zajlik majd, hogy az erre az időszakra eső két hétvégén tíz-tíz helyett csak öt-öt mérkőzést rendeznek, ezzel a sűrű karácsonyi időszakot és évkezdetet követően kéthetes pihenőt biztosítanának a játékosoknak.

A friss döntés része, hogy az FA Kupa ötödik fordulójának mérkőzéseit hét közben rendezik, és ebben a szakaszban nem lesznek újrajátszások, helyettük hosszabbítással, illetve tizenegyesekkel dőlnek el a párharcok.