Társoldalunk:

Az Östersunds csodaedzőjében bíznak a PL-ből kieső csapatnál

2018.06.11. 22:11

Az Östersunds FK felemelkedéséről és Graham Potter mágiájáról már mi is írtunk korábban. A 43 éves angol szakember néhány év alatt a svéd együttest a negyedosztálytól egészen svéd kupagyőzelemig, valamint az Európa-liga legjobb 32 csapatáig vezette, ahol aztán a későbbi elődöntős Arsenal állította meg. A sikeredző azonban úgy érzi, eljött a váltás ideje.

A játékosként a Southamptonban és a Stoke City-ben is megfordult egykori védőre a Premier League-től búcsúzó Swansea vetett szemet, amely a kiesés másnapján elküldte Carlos Carvalhalt. A walesi együttes felvette a kapcsolatot az svédekkel, mostanra pedig megszületett a megállapodás a két fél között, így Potter visszaköltözik az Egyesült Királyságba.

Nem lesz új feladat számára egy klubot feljuttatni alsóbb osztályból az elsőbe, de ne felejtsük el, a Championship a világ legkeményebb másodvonala. Ő persze nem ijedt meg a feladattól:

"Itt a lehetőség az újrakezdésre. Szeretnénk, hogy ha évek múlva valaki visszatekint a történtekre, azt mondja: a legjobb dolog, ami a csapattal történhetett, az a kiesés volt. Nap mint nap azért fogunk dolgozni, hogy a szurkolók egy olyan csapatot lássanak, amire büszkék lehetnek és amivel azonosulhatnak."

Graham Potter ezentúl a Swansea-t irányítjaForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Korábbi főnöke, az Östersunds elnöke, Daniel Kindberg már el is könyvelte Potter sikerét:

"Graham egy intelligens ember, páratlan taktikai és pedagógia érzékkel, ráadásul imád győzni. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak visszavezeti a Swansea-t a PL-be, de a klub az aranykorát fogja élni vele. A határ a csillagos ég, minden azon múlik, mennyi támogatást kap majd."

Potter új szerződése három évre szól. Tervei szerint az utolsó kettőt már a Premier League-ben fogja tölteni.