Az Opera Királya is kiveszi a részét focivébé gálakoncertjéből

Plácido Domingo, Florentino Pérez
Plácido Domingo a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel
Vágólapra másolva!
Plácido Domingo mellett számos operasztár, így többek között Anna Netrebko, Juan Diego Flórez és Ildar Abdrazakoz is fellép a FIFA Labdarúgó-világbajnokság 2018 szerda esti, moszkvai Vörös téren megrendezésre kerülő gálakoncertjén, melyen a Mariinsky Szimfonikus Zenekart a neves karmester,Valery Gergiev dirigálja.

Az „Opera Királya", Plácido Domingo 1970-től minden labdarúgó-világbajnokságon jelen volt, és mostanáig a világsztár énekes hat alkalommal lépet fel a legjelentősebb futball esemény programjában.

Plácido Domingo művészi és humanitárius tevékenységei mellett, amikor csak teheti számos sportesemény, de legfőképpen futballmérkőzések lelkes szurkolója.

Hosszú éves jó barátság köti a Real Madrid csapatához, melynek himnusza is a legendás énekes tolmácsolásban hallható mérkőzésről mérkőzésre.

Plácido Domingo a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel Forrás: Antonio Villalba

– mondta Plácido Domingo.

Mi magyarok különösen büszkék vagyunk arra, hogy Plácido Domingo őszinte barátsággal tekint Magyarországra, melynek köszönhetően az elmúlt években mindig szakított arra időt, hogy hazánkban is fellépjen. Napjaink egyik legkeresettebb művésze a GuliAnd menedzsment szervezésében az elmúlt években számos óriási sikerű koncertet adott Magyarországon, valamint az általa alapított Operalia Opera Világverseny díjazottjainak koncertje, a „The Voices", Nicholas Marko mentorálasával, immár hatodik éve szintén hazánkban, Győrben kerül bemutatásra.

Plácido Domingo legutóbb 2017-ben, Pécs városában hódította meg a hazai publikumot, amikor több mint harminc év után ismét operaszerepben lépett magyar színpadra.

Fellépésének apropóját a New York -ban alapított, első Plácido Domingo Classics nemzetközi fesztivál adta, melyet magyarországi központtal a művész barátai és neves közéleti személyiségek a világsztár tiszteletére hívtak életre.

Plácido Domingo idén nyáron Pécsre is ellátogat Forrás: Origo

A múlt évi óriási sikerű Plácido Domingo Classics premier után, ez évben is Pécsett, országos nyárzáró eseményként kerül megrendezésre a fesztivál. Ekkor a nemzetközi figyelem ismét a világsztár művészre és Magyarországra irányul.