Vágólapra másolva!
A korábbi NB I-es gólkirály Kabát Péter hivatalosan is szögre akasztott focicipőit, és munkába állt az Újpest FC-nél, ahol a jövőben sportkoordinátorként fog dolgozni.

Kabát Péter 2016. június 9-én jelentette be, hogy visszavonul az aktív labdarúgástól, de marad Újpesten. Sportkoordinátori pozícióban kezdett dolgozni, de pár hét elteltével a focipálya visszaszólította, és elfogadta az akkor még NB III-es ETO FC Győr ajánlatát, ahol az NB II-be való feljutásban segédkezett.

Kabát Péter visszatért Újpestre, a jövőben sportkoordinátorként dolgozik Fotó: Polyák Attila - Origo

2017 novemberében szerződést bontott a győri klubbal, hogy elindulhasson az RTL Klub reality vetélkedőjében, a „Celeb vagyok, ments ki innen" című műsorban. A 40 éves játékos döntését igazolta, hogy egy hónnappal később a nézők szavazatai alapján ő lett a dzsungel királya. 2018 júliusától ismét a Szusza Ferenc Stadionban tevékenykedik, és folytatja a megkezdett, sportkoordinátori munkáját.

– mondta az Újpest FC honlapjának Kabát Péter, akinek július 10-től a feladatai közé tartozik a rendezvényeken való aktív részvétel, az utánpótlásbázis és a vezetők közti kapcsolattartás és a klub népszerűsítése.

„Nagyon testhezálló feladatoknak érzem a rám váró kihívásokat.

Minden erőmmel azon leszek, hogy minél sikeresebbek legyenek a kis növendékek, illetve természetesen a felnőtt csapat népszerűsítésében is fontos szerep hárul rám" - vélekedett a lila-fehérek ikonikus huszonkettese.

Az Újpest FC egykori meghatározó játékosa az elmúlt hónapokban elvégezte az MLSZ alapfokú menedzseri képzését, így a frissen tanultakat biztosan kamatoztatni tudja új munkája során.