Vágólapra másolva!
Csütörtök este jelentette be visszavonulását az elmúlt évtizedek egyik, ha nem a legjobb magyar labdarúgója, Gera Zoltán. Gera Harkányban kezdett focizni, majd Pécsről igazolt a Ferencvároshoz, ahonnan 2004-ben igazolta le a West Bromwich Albion.

Gera már az első szezonjában kimagasló teljesítményt nyújtott, az első idénye végén beválasztották az év csapatába. Négy évet töltött a WBA-nál, majd 2008-ban leszerződtette a Fulham, amellyel az Európa Liga döntőjében is szerepelhetett 2010-ben. Gera egy évvel később újra a WBA játékosa lett, sorozatos sérülései miatt a második időszaka nem sikerült túl jóra, három év alatt összesen 35 mérkőzésen lépett csak pályára. Gera Zoltán 2014 nyarán tért vissza a Ferencvárosba.

Hogy mennyire szerették a West Bromnál a Magic Magyart? Arról sokat elárul, hogy szinte a bejelentés után azonnal cikk jelent meg a WBA oldalán, melyben a mostani vezetőedző és a csapatkapitány, valamint egy szurkoló magasztalja Gerát.

A csapat jelenlegi menedzsere, Darren Moore és a csapatkapitány, Chris Brunt is volt Gera csapattársa.

A cikk kiemeli, hogy Gera 22 szezon után fejezi be pályafutását. Gera összesen 171 meccsen szerepelt a csapatnál, ezeken 29 gólt szerzett.

Gera fontos és népszerű játékosa volt a West Bromnak Forrás: AFP/Olly Greenwood

A nagy menekülésként emlegetett első idényében nagy szerepe volt abban, hogy nem esett ki a csapat. Ez volt az első eset, hogy a Premier League-ben maradt úgy egy csapat, hogy karácsonykor az utolsó helyen volt.

Három évvel később egy feljutásban is nagy szerepe volt, akkor nyolc gólt szerzett Tony Mowbray csapatában, amely megnyerte a Championshipet.

2011-ben Roy Hodgson, aki elvitte Gerát a Fulhambe, vissza is vitte a közönségkedvencet.

A West Brom a Facebookon Gera-gólokkal köszönti a szurkolók egyik nagy kedvencét és a szurkolói kommentekből is az derül ki, nem felejtik Gerzsont.

Csak pár hozzászólás:

„Hozzuk vissza edzőnek!"

„Majdnem igazi világklasszis. A legalulértékeltebb játékos. Sok fantasztikus gólt szerzett és a piszkos munkát is szívesen elvégezte. Elkelne pár ilyen játékos a csapatba és a szakmai stábban is találhatnánk neki helyet."