Megvan a Liverpooltól távozó magyar válogatott kapus új csapata

Bogdán Ádám, Liverpool
Bogdán Ádám és Adam Lallana a Liverpool csapatában
Vágólapra másolva!
A Liverpool magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám a skót Hibernian csapatánál folytatja pályafutását.

A Hibernian egy évre veszi kölcsön a 20-szoros magyar válogatott kapust, akinek 2019 nyaráig érvényes a szerződése a Liverpoolnál.

Bogdán Ádám minden bizonnyal Skóciában folytatja pályafutását Forrás: DPPI/Backpage Images

Állítólag Bogdán Ádám már együtt is edzett új csapatával annak East Lothian-i edzőközpontjában. Az előző szezonban a negyedik helyen végző Hibernian első számú kapusa, az izraeli Ofir Marciano sérüléssel bajlódik, ezért a szakmai stáb azt szeretné, hogy a magyar kapus helyettesítse, és a jövőben versenyhelyzetet teremtsen posztriválisának.

Az utóbbi években több magyar játékos is erősítette a skót csapatot. Megfordult a Hibernianben a Honvéd jelenlegi kapusa, Gróf Dávid, illetve Mátyus János, Rósa Dénes és Sowunmi Thomas is.

Bogdán 2015-ben csatlakozott az idén BL-döntős Liverpoolhoz, azóta összesen hat tétmérkőzésen lépett pályára az észak-angliai csapatban. Az előző idényt teljes egészében kihagyta, ugyanis 2016 novemberében, a Wigan kölcsönjátékosaként súlyos térdsérülést szenvedett.

A Hibernian az előző szezonban negyedik helyen zárt a bajnokságban, így az új idényt már jövő csütörtökön, az Európa Liga selejtezőjében megkezdi, amikor a feröeri NSÍ Runavík ellen lép pályára.