Társoldalunk:

Arsene Wenger megbánta, hogy 22 évig az Arsenalnál dolgozott

2018.07.17. 21:15

Arsene Wenger pályafutása legnagyobb hibájának azt nevezte, hogy 22 évig ugyanannál a labdarúgóklubnál, az Arsenalnál dolgozott vezetőedzőként.

"Olyan ember vagyok, aki szereti az új dolgokat, a változást és a kihívásokat" - nyilatkozta a francia RTL-nek a szakvezető, aki 1996-tól idén tavaszig irányította a londoni együttest, amellyel a Premier League-et három, az FA Kupát pedig hét alkalommal nyerte meg.

Hozzátette, utólag már sajnálja, hogy megszállottan dolgozott a sikerekért, mert ez számos áldozattal járt a magánéletében.

Arséne Wenger 22 év után távozott az ArsenaltólForrás: AFP/Ian Kington

"Sajnálom, hogy mindent feláldoztam, mert rájöttem, hogy sok embert megbántottam a környezetemben. Sokakat elfelejtettem, elhanyagoltam a családomat, de a megszállott ember a lelke legmélyén elfogult azzal a szakmával, amit szeret, és számos más dolgot nem vesz figyelembe" - fogalmazott a 68 éves edző.

Saját jövőjéről elmondta, a következő néhány hónapban dönti el, hol folytatja.

Wenger bízik benne, hogy a korábbi játékosai közül Thierry Henry és Patrick Vieira is sikeres lesz az edzői pályán. Vieira nemrégiben az OGC Nice trénere lett, Henry pedig a világbajnoki bronzérmes belga válogatott pályaedzője.

Thierry Henry-ból Arséne Wenger faragott világklasszis támadótForrás: AFP/Javier Soriano

"Gyakran megkérdezik, hogy Henry és Vieira jó vezető lesz-e, és én mindig igennel válaszolok. Minden tulajdonságuk megvan: intelligensek, ismerik a labdarúgást, kitűnő képességekkel rendelkeznek, de vajon fel akarják áldozni mindazt, amit fel kell áldozniuk? Ez egy olyan rögeszme, amin éjjel-nappal törhetjük a fejünket" - magyarázta Wenger.