Vágólapra másolva!
Első összecsapásán vereséget szenvedett, így nem jutott nyolcaddöntőbe a magyar válogatott a cselgáncsozók vegyescsapat Európa-bajnokságán, Jekatyerinburgban.

Az első alkalommal megrendezett viadalra a magyar szövetség kilenc dzsúdóst nevezett, és nem fogalmazott meg elvárást a fiatal csapattal szemben. Az Eb eredményközlője szerint a magyarok az első fordulóban 4-2-re maradtak alul az ukránokkal szemben. Lőrincz Renáta (70 kg) és Vér Gábor (90) megnyerte mérkőzését, Kovács Kitti (57), Szigetvári Mercédesz (+70), Végvári Martin (73) és Waczulik Richárd (+90) viszont kikapott. Az együttes tagja volt még Siroki Ibolya (57), Nagy Kitti (+70) és Mátics András (73).

Szigetvári Mercédesz sem tudott segíteni a magyar csapaton Foto: Csudai Sándor - Origo

Az aranyérmet a németek, az ezüstöt a hollandok érdemelték ki, míg harmadik helyen az oroszok és az ukránok végeztek a 21 válogatottat felvonultató mezőnyben.

A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyescsapat-küzdelmek során három férfi és három női súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon 10, a vazaari pedig 1 pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.