Másfél milliárd forintot szakítottak a fogadók a vb-döntővel

Sorfal, francia válogatott, horvát válogatott, foci, vb
A vb-győztes francia csapat tagjai sorfalat álltak az ezüstérmes horvátoknak
Vágólapra másolva!
Fogadási rekordokat hozott a labdarúgó világbajnokság Magyarországon, önmagában a francia-horvát döntő 1,5 milliárd forintos nyereményt hozott a játékosoknak - olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

A lap a Szerencsejáték Zrt.-től kapott tájékoztatásra hivatkozva arról ír, hogy a június 14. és július 15. között rendezett oroszországi világbajnokság idején a hagyományos Tippmixen és az internetes Tippmixen együttesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett.

A legnagyobb érdeklődést kiváltó esemény a beérkezett tételek alapján a döntő volt, a fináléra 1,3 millió fogadást kötöttek.

A vb-győztes francia csapat tagjai sorfalat álltak az ezüstérmes horvátoknak - rengetegen fogadtak a meccsre Forrás: AFP/Adrian Dennis

A vb alatt tapasztalt kiemelkedő játékkedv révén az idén is rekordforgalmat érhet el a Szerencsejáték Zrt., a bevételein belül pedig tovább nőhet a sportfogadásból származó összeg - írja a Világgazdaság, hozzátéve, hogy tavaly 196 milliárd forintot költött a lakosság sportesemények eredményének megtippelésére.