Társoldalunk:

Ennél őrültebb videobírós ítéletet még nem nagyon láttunk

2018.07.19. 12:19

A vasárnap véget ért oroszországi labdarúgó-világbajnokságon is kísérték vitás esetek a videobíró ténykedését, de amit a dél-korai élvonal meccsén műveltek a játékvezetővel közösen, az egészen döbbenetes.

A dolog még akkor is megdöbbentő, ha hozzátesszük, hogy végül is jó döntés született. De kérdés még így számos merül fel a történtekkel kapcsolatban.

A dél-koreai élvonal, a K League 1 középmezőnyében, a felsőházi rájátszásért hatjó két csapat, a Kangvon és az Ulszan Hyundai csapott össze egymással előbbi stadionjában. A 90+3. percben 3-2-es vendégvezetésnél hatalmas kavarodás volt az Ulszan tizenhatosán belül, amit egy akkora lökéssel zárt le az egyik ulszani védő, hogy azt csak a vak nem látta. A bíró mindenesetre továbbott intett, a hyundaiosok végigszáguldottak a pályán, és góllal fejezték be a kontrát. 

8:25-nél kezdődik az igazi akciófilm:

Ekkor szólt a videobíró, hogy lenne valami néznivaló. A játékvezető jött-ment, majd jelezte, hogy az Ulszan negyedik, egyben biztos győzelmet jelentő gólját nem adja meg, ehelyett büntetőt ítélt a másik kapu előtt. Amiből a hazaiak – ha nem is könnyen – de megszerezték a harmadik góljukat és a döntetlenért járó egy pontot is.

Hogy a bíró hogy nem látta meg rögtön a szabálytalanságot, illetve hogy mit csináltak majd' egy percig a videós kollégák, azt senki nem tudja.