Társoldalunk:

A vb-ről hazazavart horvát csatár is megkapja az ezüstérmet

2018.07.19. 11:29

A 24sata.hr horvát lap információi szerint a csapattársak döntésének értelmében a világbajnokságról hazaküldött Nikola Kalinic is megkapja a többiek által kiharcolt ezüstérmet.

A szabályok szerint, miután az AC Milan csatára tagja volt a 23-as horvát vb-keretnek, jár neki a világbajnoki ezüstérem, noha annak megszerzéséből oktalan arroganciája miatt nem vehette ki a részét. Miután a Nigéria elleni első csoportmeccsen nem volt hajlandó csereként pályára lépni a mérkőzés hajrájában, Zlatko Dalic szövetségi kapitány az első géppel hazazavarta.  

Nikola Kalinicnek minden oka megvan az örömreForrás: AFP/Nicolas Tucat

Ezek után dönthettek volna úgy a csapattársak, hogy Kalanic érje be a Milan megszerzett érmeivel, de a keret tagjai újra megmutatták, hogy milyen erős az összetartás köztük.

"Amennyire én tudom, szinte rögtön az érmek átadása után eldönötte a csapat és a vezetőség, hogy Nikola Kalinic is megkapja az ezüstérmet" – nyilatkozta a 24sata.hr oldalnak a horvát szövetség (HNS) szóvivője, Tomislava Pacak.

Ugyanebből az interjúból az is kiderül, hogy Ivan Rakitic, a horvát válogatott irányítója és egyik legjobbja betegen vállalta az Anglia elleni elődöntőt. A drámai körülmények között 2-1-re megnyert mérkőzés után pedig 39 fokra felszökő lázzal adott munkát a csapat orvosainak.