Társoldalunk:

Dzsudzsák Balázs helye sem biztos Marco Rossi válogatottjában

2018.07.23. 20:23

A frissen kinevezett új szövetségi kapitány, Marco Rossi határozottan állítja: az ő válogatottjába csak olyan játékos kap meghívót, aki rendszeresen játszik a klubjában. Ez alól a szabály alól adott esetben még a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs sem kap felmentést.

Mindenkit meg kell néznem, ez nem Belgium, Spanyolország vagy Németország, ahol van 25 kiemelkedő játékos, aki adja magát, nekem 35-40, nagyjából egyforma képességű labdarúgót kell megvizsgálnom" – mondta a Magyar Időknek adott interjúban az olasz szakember, aki azt is elárulta, hogy a szeptember 8-i, Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt két héttel kell kijelölnie első keretét. 

Marco Rossi a saját helyzetét sem könnyíti meg a szigorú szabályokkalFotó: Szabó Gábor - Origo

Marco Rossi legfontosabb válogatási elve az lesz, hogy ki játszik a klubjában, illetve, hogy hol szerepel az a klub. Elmondta, hogy honvédos korszakának kedvenc játékosára, Hidi Patrikra sem számíthat, akit átadólistára tett a spanyol másodosztályú Oviedo, és ugyanez a helyzet a válogatott legértékesebb játékosával, Dzsudzsák Balázzsal, de az egyik legnagyobb hazai tehetség helye sem garantált a magyar válogatottban. 

"(Hidi Patriknak) nincs csapata, mint ahogy Dzsudzsák Balázsnak sincs. Aki pedig nem játszik, azt nem tudom figyelembe venni. Ugyanez a gondom Szoboszlai Dominikkel. Ha bekerül a Salzburg nagycsapatába, akkor nagyszerű, behívom. De a fiókcsapatból, a Lieferingből, amely a másodosztályban játszik, nem tudom beválogatni, mert az nem az a szint, amit a válogatottban megkövetelünk."

Rossi a következő napokban mindenkit felhív, így a válogatottságot korábban lemondó Nikolics Nemanját is, aki szokás szerint remek formában van az amerikai bajnokságban (MLS). A kapitány odafigyel a fiatalokra is, külön megemlítve a Benficában játszó Csoboth Kevint és az Ajaxban edződő Schön Szabolcsot.