Társoldalunk:

Bravúr esetén az Újpest a Vaduzzal is találkozhat az Európa-ligában

2018.07.23. 14:28

Litván vagy liechtensteini ellenfelet kaphat az Újpest FC a labdarúgó Európa-liga-selejtező harmadik fordulójában, amennyiben a második körben búcsúztatja a spanyol Sevilla együttesét.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában hétfőn készítette el a sorsolást, az újpestiek továbbjutásuk esetén a Zalgiris (litván)-Vaduz (liechtensteini) párharc győztesével mérőzhetnek meg.
A versenyben lévő másik magyar csapat, a Budapest Honvéd az Ufa (orosz)-Domzale (szlovén) versengés továbbjutójával találkozhat. A második fordulóban - amelynek első mérkőzésére csütörtökön, a visszavágóra jövő héten kerül sor - a kispestiek a luxemburgi Niederkorn csapatával mérkőznek.

Amennyiben a Vidi FC a selejtező második fordulójában búcsúzik a Bajnokok Ligájától - a bolgár Ludogorec gárdájával találkozik -, átkerül a második számú európai kupasorozatba, és a harmadik fordulóban majd a Zrinjski (bosnyák)-Valletta (máltai) párharc győztesével játszik a bajnokok ágán.

Az El-selejtező harmadik fordulójának első összecsapását augusztus 9-én, a visszavágót 16-án rendezik, az első mérkőzésén az Újpest és Vidi otthon, míg a Honvéd idegenben lépne pályára. A csoportkörbe jutáshoz még további egy fordulót kell sikerrel venni.