Vágólapra másolva!
A MOL Vidi FC szerda este Bulgáriában vendégszerepelt a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, a Ludogorec Razgard otthonába látogatott a magyar bajnoki címvédő. A találkozón végig fölényben játszott a hazai csapat, nem sikerült azonban feltörnie a Vidi remekül záró védelmét, így értékes, 0-0-s döntetlent ért el a fehérvári alakulat.

Marko Nikolic a

Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Hadzic - Nego, Huszti, Varga - Scsepovics, Kovács

kezdőtizenegynek szavazott bizalmat.

A bolgárok alaposan bekezdtek, az első percekben nem igazán volt a Vidinél a labda. Bár a játék a fehérvári alakulat térfelén folyt, komoly ziccerig nem jutottak a hazaiak.

Az első komolyabb helyzetre negyedórát kellett várni, akkor Lucas Sasha lőtt messziről, Kovácsik nem merte fogni a próbálkozást, inkább oldalra öklözte. Két minutummal később már ő is tehetetlen volt,

ám Wanderson megindulása és emelése után Fiola a gólvonalról tisztázott.

Huszti Szabolcs jól szlalomozott a hazai védők gyűrűjében Forrás: molvidi.hu

A 20. percben aztán a Vidi kétszer is veszélyeztetett, előbb egy szép támadás végén Huszti került helyzetbe, ám sajnos Nego labdája lesen találta a középpályást, majd Kovács István ment el szépen a jobbszélen, Renan azonban a mezőnybe ütötte az éles centerezést.

A 24. minutumban Keserü került ziccerbe, ám kiszorított helyzetből a hosszú kapufa mellé gurított.

Ezt követően inkább a küzdelem dominált, újabb nagy helyzet a félidőben már egyik kapu előtt sem adódott. A gól nélküli döntetlennel a szünetben nem lehetett elégedetlen a Nikloic-legénység, bosszankodni maximum a 45 perc alatt beszedett figyelmeztetések miatt lehetett: Juhász, Kovács és Huszti is besárgult.

Nagyszerű szabadrúgás-figurával indult a második félidő, Huszti beívelését Juhász fejelte középre, amelyet Stopira szintén fejjel továbbított Renan kapujára, aki azonban könnyedén hárított.

Kovácsik Ádám két nagy védést is bemutatott az első félidőben Forrás: molvidifc.hu

Az 55. percben megint Wanderson került hatalmas ziccerbe, de szerencsére kapásból ő is mellé bombázott. A folytatásban távoli lövésekkel próbálkoztak a bolgárok, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A hajrára fordulva sem változott a játék képe, a labda főleg a Razgardnál volt, a hazaiak azonban még a brazil légiósok zsonglőrködése ellenére sem tudták feltörni a Vidi remekül záró védelmét. A 6 perces hosszabbításban még mindent egy lapra feltéve támadott a Ludogorec, ekkor sem talált fogást azonban a fehérvári hátvédsoron, így 0-0-al zárult a találkozó.

Hogy ez mire lesz elegendő, az az egy hét múlva esedékes visszavágón kiderül.