Társoldalunk:

A Barca egy négyest kapott az AS Romától

2018.08.01. 07:50

Szerda hajnalban három mérkőzéssel folytatódott a tengerentúlon az európai topcsapatoknak kikiáltott felkészülési torna, a Nemzetközi Bajnokok Kupája. Az eddig inkább csak vergődö Manchester United meglepetésre 2-1-re legyőzte a Real Madridot, a tartalékos Barcelona egy négyest kapott az AS Romától, a Tottenham pedig egy góllal verte a Milant.

Már az első félidőben kialakult a végeredmény a Manchester United és a Real Madrid meccsén, Alexis Sanchez szerzett vezetést a vörös ördögöknek, majd Herrera duplázta meg az előnyt. A  szünet előtt még Benzema szépített, több gól azonban nem esett a találkozón, így Mourinho legyőzte egykori kenyéradóját.

A Barca és a Roma között az utóbbi időben feszültté vált a viszony: azok után, hogy az olaszok bejelentették a brazil Malcom érkezését, a Bordeaux és a játékos is meggondolta magát és inkább a katalán óriáshoz szerződött. Pikánsnak ígérkezett tehát a két együttes csatája, Rafinha pedig már az ötödik percben megadta a találkoz alaphangját, El Shaarawy viszont a 34. percben egalizát. 

Stílszerűen a következő gránátvörös-kék találatot a már említett Malcom szerezte, a hajrában azonban nyolc perc alatt tripláztak a rómaiak, Florenzi, Cristante és Perrotti volt eredményes, így a farkasok 4-2-re megnyerték a találkozót.

A Tottenham N'Koudou góljával győzött az AC Milan ellen.