Társoldalunk:

Balszerencsés gólokat kapott, kiesett az Európa-ligából a Budapest Honvéd

2018.08.02. 20:55

Az Európa-liga-selejtező 2. fordulójának visszavágó mérkőzésén a Budapest Honvéd 2-0-ra kikapott a luxemburgi Progrés Niederkorntól, így 2-1-s összesítéssel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól.

A Budapest Honvéd egyértelműen a továbbjutás reményében utazott Luxemburgba, miután a hazai első felvonáson 1-0-s győzelmet aratott a Progrés Niederkorn felett. A kispestiek kifejezetten jó formában vannak, legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték.

A Differdange-ban rendezett visszavágón a kispestiek hamar bajba kerülhettek volna, ugyanis Gróf Dávid kapusnak a 6. percben 20 másodperc alatt két ziccert is védenie kellett. Előbb az egy az egyben kilépő Emmanuel Francoise lövését hárította lábbal, majd Mayron De Almeida közeli lövésébe vetődött bele remek ütemben.

Gróf Dávid óriási védéseket mutatott be a mérkőzés elejénForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első komoly kispesti lehetőségre a 18. percig kellett várni. Danilo ugratta ki a jobb oldalon elfutó Hefflner Tibort, azonban Sebastian Flauss remek ütemben jött ki a kapujából, és spárgázva szögletre mentett. 

A 21. percben megszerezte a vezetést a luxemburgi csapat. Egy óriási bedobás után Djordje Kamber középre fejelte vissza a labdát, a lendületből érkező De Almeida pedig kapásból visszabombázta azt, a labda irányt változtatott a menteni igyekvő Batik Bence fején, ez pedig teljesen becsapta a jobbra vetődő Grófot (1-0).

A 25. percben egyenlíthetett volna a Honvéd. A brazil Danilo küzdött meg egy labdáért, kicselezte a tizenhatoson belül Marvin Martinst, majd éles szögből kapura lőtt, de a labda a bal kapufán csattant. A kispestiek edzője, Supka Attila már az első félidő 33. percében cserélt. Banó-Szabó Bence helyére beküldte az első meccsen győztes gólt szerző Baráth Botondot.

A 40. percben újabb Honvéd-helyzet maradt ki. Holender Filip ment el a jobb oldalon, középre centerezett, az érkező Dino Skvorc pedig kapura akart sarkazni, de nem találta el a labdát. Az első félidőt a luxemburgi csapat zárta jobban. A gólszerző De Almeida a 45. percben ismét ziccerbe került, de Gróf ezúttal is együtt élt a játékkal, és belevetődött a portugál támadó lövésébe.

A második félidőt a Honvéd kezdte jobban. Az 53. percben Holender Filip egyenlíthetett volna, de Nagy Gergő középre tett labdáját öt méterről fölé lőtte. A folytatásban is a kispestiek birtokolták többet a labdát, de komoly helyzetet jó ideig nem tudtak kialakítani.

A következő kaput eltaláló lövésre a 70. percig kellett várni.

Nagy Gergő 18 méteres próbálkozását blokkolta egy hazai védő, így a labda magasra szállt, és csemege lett Flaussnak. A 76. percben Baráth óriási bedobását Batik csúsztatta kapura hat méterről, de egy hazai védő kivágta a labdát a kapu torkából.

A kispesti Holender Filip ezúttal is lendületesen futballozottForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 82. percben Lukács Dániel bal oldali beadásába Danilo pörgetett bele, de Martins belelépett a lövésbe. A kipattanó Vadócz Krisztián elé került, aki tolt egyet a labdán, de Bastos becsúszva szerelni tudta a kaputól kilenc méterre.

Két perccel később a semmiből szerzett ismét gólt a luxemburgi csapat.

Egy jobb oldali szöglet után óriási kavarodás volt a kispesti tizenhatoson belül, a labda a szemből érkező Yann Marques elé került, aki nyolc méterről, ráfordulásból a kapu jobb oldalába lőtt (2-0). 

Az utolsó percekben a Progrés Niederkorn játékosai már rutinosan tördelték a játékot, és húzták az időt, míg a Honvéd futballistái az ilyenkor megszokott előreívelésekkel próbálkoztak, de sajnos sikertelenül. Supka Attila csapata ezzel két kör után búcsúzott az európai kupaporondtól, a Progrés Niederkorn a következő körben a Domzale-Ufa párharc győztesével találkozik.