Társoldalunk:

Burundi válogatott lesz az angol foci egykori reménysége

2018.08.02. 14:10

Burundi források szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megadta az engedélyt Saido Berahinónak, így a Stoke City korábbi angol korosztályos válogatott játékosa a jövőben szülőhazája színeibeni is pályára léphet.

A burundi Iwacu című lap értesülései szerint a FIFA megadta az engedélyt Saido Berhinónak az országváltásra, így nincs akadálya annak, hogy az afrikai országban született futballista akár már októberben Mali ellen pályára lépjen az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében. 

Burundiban rúghat labdábaForrás: AFP/Geoff Caddick

"Saido Berahino nagyszerű, tapasztalt futballista, akinek a szereplése hatalmas nyereség lehet Burundi számára" – lelkendezett az afrikai ország futballszövetségének főtitkára, Jeremie Manirakiza. 

Berahino Burundi fővárosában, Bujumburában született, tíz éves volt, amikor édesanyja és lánytestvérei után indulva egyedül megérkezett Nagy-Britanniába. Itt kezdett el focizni, majd 2010-ben megkapta első profi szerződését a West Bromwich Albiontól. Az U16-os csapattól kezdve valamennyi angol korosztályos válogatottban szerepelt, 2010-ben tagja volt az U17-es Európa-bajnok csapatnak, az U21-es nemzeti csapatban pedig mások mellett a nyári oroszországi világbajnokság gólkirálya, Harry Kane volt a társa.Az angol nagyválogatottba két mérkőzésre kapott meghívót egykori klubedzőjétől, Roy Hodgsontól, sem a Szlovénia elleni Eb-selejtezőn, sem a Skócia elleni felkészülési mérkőzésen nem lépett pályára 2014 végén.