A Barcelona leigazolta a Bayern München chilei sztárját

Arturo Vidal
(FILES) In this file photo taken on March 14, 2018 Bayern Munich's Chilean midfielder Arturo Vidal applauds supporters after the second leg of the last 16 UEFA Champions League football match between Besiktas and Bayern Munich at Besiktas Park in Istanbul. Chile midfielder Arturo Vidal is on the verge of signing for Barcelona after briefly leaving the Bayern Munich training camp on August 3, 2018. / AFP PHOTO / Bulent Kilic
Vágólapra másolva!
Csütörtökön már sok helyen lehetett olvasni, pénteken pedig már biztossá vált, hogy Arturo Vidal, a Bayern München chilei focistája a Barcelonához igazol.

Spanyol sajtóhírek szerint a katalánok 30 millió eurót fizetnek a németeknek. Vidalt az olasz Internazionale is szerette volna megszerezni, de végül a Barcelona került ki győztesen az ügyből.

Arturo Vidal a Bayern mezét cseréli a Barcelonáéra Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

Ernesto Valverde, a Barcelona edzője a távozó Paulinho helyetteseként tekint a chileire. Paulinho egy év után igazolt vissza a kínai Kuangcsou csapatához.

A chilei középpályás 2015-ben a Juventusból igazolt a Bayern Münchenhez, amellyel három bajnoki címet, egy Német Kupát és két német Szuperkupát nyert. Vidal 124 mérkőzésen 22 gólt szerzett, és kiosztott 18 gólpasszt is.

„Szeretnék köszönetet mondani a Bayernnek és az összes szurkolónak.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke is elbúcsúztatta Arturo Vidalt.

„Szeretném megköszönni Vidalnak a Bayernben eltöltött három fantasztikus évét.

A fontos mérkőzéseken is mindig számíthattunk rá."