Egyre közelebb egy újabb Real-sztár távozása

Horizontal FOOTBALL
Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric kisses the trophy as Real Madrid players celebrate winning the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. Real Madrid defeated Liverpool 3-1. / AFP PHOTO / Paul ELLIS
Vágólapra másolva!
Egybehangzó horvát, olasz és spanyol lapértesülések szerint a Serie A-ban szereplő Internazionale megtette első ajánlatát Luka Modricért a Real Madridnak. Az összeg egyelőre messze van attól, amit a spanyolok által elfogadhatónak tartotanak, de a szándék minden fél részéről adott.

A horvát Index.hr, a spanyol AS és az olasz Gazzetta dello Sport tudomása szerint is 40 millió eurós vételi ajánlattal keresték a milánói kék-feketék Florentino Pérezt. A spanyol klub elnöke, természetesen, hallani sem akar erről, az ő füleinek a 70 millió euró sokkal kedvesebben csengene.

Luka Modric négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal Forrás: AFP/Paul Ellis

A nyári világbajnokság legjobb játékosának választott, immár vb-ezüstérmes horvát középpályás már jelezte, hogy szeretne klubot váltani, és ugyan a Real új edzője, Julen Lopetegui ragaszkodna hozzá, az emeleti irodában

aligha fognak foggal-körömmel kapaszkodni egy 34 éves játékoshoz.

Az Inter viszont örömmel látná, olyannyira, hogy négy évre szóló, évi tízmillió eurós fizetést kínál neki, ráadásul teljessé válna vele a Vrsaljko, Brozovic, Perisic tengely, ami egyáltalán nem hangzik rosszul.

Az ügyben nem meglepő módon kulcsszerepet játszik a nagy hatalmú játékosügynök, Jorge Mendes, aki nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a szerb Szergej Milinkovics-Szavicsot a Lazióból a Realba vigye. A 120 millió eurós üzletbe bevonná az Interben játszó Joao Mariót (ő 35 millióért mehetne a római kékhez), a milánóiak pedig megkapnák Modricot 40 és 70 millió euró közötti összegért.

Ha így lesz, akkor az idei szezonban egy alaposan átalakított Real Madridot láthatunk, ahonnan Zinedine Zidane mellett távozott Cristiano Ronaldo és Modric is. Ugyanakkor a Serie A ázsiója tovább emelkedhet, ha újabb A-kategóriás sztár dönt az olasz bajnokság mellett.