Vágólapra másolva!
A MOL Vidi 1-1-es döntetlent ért el az FF Malmö otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. A magyar bajnokcsapatnak kincset érhet az idegenben lőtt gól az egy hét múlva esedékes felcsúti visszavágón, de van még egy fontos statisztika, amiben bízhatnak a székesfehérvári szurkolók.

Marko Nikokics csapata július 10-én, Luxemburgban kezdte a Bajnokok Ligája menetelést a Dudelange otthonában. A székesfehérváriak Huszti Szabolcs góljával vezetést szereztek az első félidőben, azonban az 52. percben a francia Bryan Melisse bevette a Vidi kapuját, így kialakult az 1-1-es döntetlen. Egy héttel később a MOL Vidi 2-1-re legyőzte a luxemburgi csapatot a felcsúti Pancho Arénában, így összejött a továbbjutás.

A székesfehérvári játékosok az idei szezonban már kétszer ünnepelhettek továbbjutást a Pancho Arénában Fotó: Mudra László - Origo

Ezt követően a bolgár Ludogorec otthonában vendégszerepelt a Vidi. Marko Nikolics tökéletes taktikát eszelt ki a mérkőzésre, a székesfehérváriak pedig 0-0-s döntetlennel távoztak Razgradból, a visszavágón pedig Anel Hadzik találatával kiharcolták a továbbjutást.

A BL-selejtező harmadik fordulójában, Malmőben is összejött az idegenbeli döntetlen, ami úgy tűnik, szerencsét hozhat a magyar csapatnak. Marko Nikolics együttese eddig három idegenbeli meccset hozott ikszre, ezt követően pedig mindig ki tudta vívni a továbbjutást a felcsúti Pancho Arénában.

Ha a székesfehérváriak úgy játszanak, ahogy tették ezt Svédországban, akkor biztosak lehetünk benne, hogy össze is fog jönni nekik.