Vágólapra másolva!
Magyar labdarúgó klubcsapat 2009 óta nem játszott olyan téttel bíró Bajnokok Ligája-selejtezőt, mint amit a MOL Vidi augusztus 14-én este nyolctól Felcsúton fog. Ha a magyar csapat továbbjut a svéd FF Malmö ellen, biztosan főtáblás lesz az Európa-ligában és a Celtic Glasgow-AEK Athén BL-selejtező továbbjutójával küzdhet a Bajnokok Ligája indulási jogért. Talán le sem kellene írni, hogy kedden minden egyes széken ülnie kell valakinek, hogy a szurkolók belehajszolják a Vidit a továbbjutásba.

Magyar futballisták számára egészen szokatlan hangulatban játszott és állt helyt a MOL Vidi kedden este Malmőben. A stadion ugyan nem telt meg, de a 17 ezer fanatikus svéd az első perctől az utolsóig biztatta csapatát.

Tényleg varázslatos volt átélni.

Le a kalappal a MOL Vidi futballistái előtt, mert ebben a fergeteges hangulatban sem tojtak be. A svédek 1-0-s vezetése után, amikor az embernek szinte kiszakadt a dobhártyája, a magyar játékosok elképesztő akarattal küzdöttek az egyenlítésért. Nego gólja egy pillanatra el is csendesítette a hazai nézőket, akik aztán ott folytatták, ahol a magyar csapat gólja előtt abbahagyták.

A Vidi játékosa, Kovács István nem véletlenül emelte ki az Origónak adott nyilatkozatában, hogy mennyire felemelő érzés volt Malmőben focizni, egyben gratulált a svéd szurkolóknak.

Az FF Malmö szurkolói csodálatos hangulatot teremtettek a MOL Vidi elleni meccsen Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Most azonban a magyarok következnek. Augusztus 14-én este Felcsúton egyetlen olyan szék sem maradhat üresen, amelyen magyar néző ülhet. Már a bolgár Ludogorec elleni visszavágón is így kellett volna ennek lennie, akkor még akadt pár olyan hely, ahol nem ült senki.

A Vidi nemcsak a saját sikeréért, hanem az egész magyar labdarúgásért küzd a BL-ben.

A minimum az lenne, hogy a Malmö elleni összecsapáson teljesen megteljen a Pancho Aréna.

A Malmö elleni visszavágón minden magyar szurkolóra szükség lesz Fotó: Mudra László - Origo

Már csak azért is, mert

a Vidinek lehet, hogy ez lesz az utolsó nemzetközi meccse Felcsúton.

Akármerre veti őket ebben a szezonban a sors, a BL vagy az El (netán a BL) csoportmeccseit nem játszhatják ott, az Üllői útra kell menniük, mert a fehérvári stadion még nincs teljesen kész. (Az EL-Playoff meccs még lehet a Panchóban.) A MOL Vidin lehet látni, hogy az utolsó szögig profin összerakott alakulat, amely tényleg úgy működik, ahogy az állandóan citált nyugat-európai klubok. A BL-ben idegenben ebben a selejtező sorozatban nem kaptak ki,

két olyan ország bajnokának az otthonában értek el döntetlent, amelynek a labdarúgását magasabban jegyzik, mint a magyart.

A Ludogorec kiverése ebből a szempontból nagyobb bravúr, mint egy évvel korábban a Bordeaux búcsúztatása – bár az sem volt mindennapos dolog.

Még annál is több kell, mint amit a Ludogorec ellen mutattak a szurkolók Fotó: Mudra László - Origo

Egyszóval: ez a csapat megérdemli, hogy a jövő kedden telt ház előtt játssza le a Malmö elleni visszavágót.