Társoldalunk:

Meghalt a Bayern München legendás magyar kapusa

2018.08.10. 14:16

88 éves korában meghalt az Aranycsapatban is pályára lépő Fazekas Árpád, aki a Bayern München történetének legendás kapusa volt. A hírt a család erősítette meg a Nemzeti Sportnak.

A vas megyei Kámonban született Fazekas Árpád ötször védett az Aranycsapatban, Magyarországon a Budapesti Dózsában (később Újpest) és a Vörös Lobogóban (MTK) játszott, majd 1956-ban elhagyta az országot és a Bayern München kapusa lett. 

Meghalt a Fazekas Árpád, a Bayern München legendás magyar kapusaForrás: br.de

Négy évig futballozott a Bayern München színeiben, 1957-ben Német Kupa-győztes lett: ez volt a bajor csapat történetének első kupagyőzelme. A német rekordbajnok egyesület pedig azóta is a kerek évfordulókon rendszeresen megünnepli ennek a klubtörténelemben nagy áttörést hozó csapatnak a hőseit. Legutóbb a 60 éves jubileum kapcsán volt megemlékezés, amelyen Fazekas is részt vett. 

A Bayern München 2005-ös szurkolói szavazásán a kapusok közötti rangsorban az ötödik helyen végzett Sepp Maier, Oliver Kahn, Raimond Aumann és Jean-Marie Pfaff mögött.  

A Bayern után a Hessen Kasselban (1961–1962) és a belga Anderlechtben (1962–1963) védett még. A magyar válogatottban ötször kapott lehetőséget.