A PSG tartalékosan is simán hozta a kötelezőt a nyitányon

PSG
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar gestures as he celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and Caen on August 12, 2018 at the Parc des Princes, in Paris. / AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT
Vágólapra másolva!
A francia pontvadászat küzdelmei is megkezdődtek a hétvégén, az első forduló zárómeccsén a Paris Saint-Germain a Caent fogadta. Thomas Tuchel együtteséből bár olyan nagyágyúk hiányoztak, mint Mbappé, Verratti, Dani Alves vagy Cavani, a címvédő Neymar vezérletével magabiztos győzelemmel kezdte a szezont. 

Nem kellett sokat várnia a Parc des Princes közönségének a vezető találatra, igaz, a vendégek kapusa is kellett hozzá, Samba rövid passzát Nkunku fülelte le, majd nagyszerűen tálalt

Neymar elé, aki játszi könnyedséggel juttatta előnybe csapatát.

A folytatásban is hatalmas fölényben játszott a bajnok, annak ellenére, hogy finoman szólva nem a legerősebb tizenegyet küldte pályára a Löw Zsolttal a nyáron Párizsba érkező Tuchel mester.

A 35. percben Di Maria gyönyörűen szlalomozott végig a vendég védelem jobb oldalán, majd centerezését követően

Rabiot-nak csak az üres kapuba kellett továbbítania, szünetben tehát két góllal vezettek a párizsiak.

A második félidő elején közel volt a szépítéshez a Caen, Peeters szabadrúgása azonban a kapufán csattant. A folytatásban ha nem is futószalagon, de sorra jöttek a PSG-helyzetek, a harmadik találat azonban csak nem akart megszületni. A hajrában aztán nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a címvédő, de végül megint Sambára volt szükség, hogy újabb hazai gólnak örülhessen a párizsi közönség, ezúttal nem elpasszolta, utolsó emberként elcselezte magát, Weah pedig köszönte szépen és kialakította a végeredményt.

LIGUE 1
1. forduló
Paris Saint-Germain–Caen 3-0 (2-0)
Lyon–Amiens 2-0 (1-0)
Bordeaux–Strasbourg 0-2 (0-0)
Angers–Nimes 3-4 (1-1)
Lille–Rennes 3-1 (1-1)
Montpellier–Dijon 1-2 (1-0)
Nice–Reims 0-1 (0-1)
Saint-Étienne–Guingamp 2-1 (1-0)
Nantes–Monaco 1-3 (0-0)
Olympique Marseille–Toulouse 4-0 (1-0)