Még a BL-ben és az El-ben is főtáblás lehet a MOL Vidi

Malmö, 2018. augusztus 7. Anel Hadzicot, a Vidi FC játékosát (b) eltalálja egy pályára bedobott üveg, miközben csapattársai góljukat ünneplik a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Malmö Stadionban 2018. augusztus 7-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Andreas Hillergren)
Vágólapra másolva!
A Malmö stadionjában kiharcolt 1-1-es döntetlennek köszönhetően egy lépésre került a MOL Vidi FC attól, hogy 2018 őszét valamely nemzetközi kupasorozat csoportkörében játszhassa végig. A klub hivatalos honlapja kérdezz-felelek formában vette számba a lehetséges forgatókönyveket.

Miért jelent automatikusan csoportkört, ha sikerül a továbbjutás a Malmö FF ellen?
A svédek elleni sikerrel a Vidi a Bajnokok Ligája playoff-körébe jut. Az UEFA kiírása szerint azok a csapatok, amelyek ekkor búcsúznak, automatikusan az Európa-liga csoportkörébe „esnek”. Ha ezt a kört is sikerrel vennénk, természetesen a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülnénk!

Mi történne, ha mégis a Malmö jutna tovább?
Ebben az esetben sem érne véget az európai kupakaland, hiszen az Európa-liga playoff-körében folytathatnánk, ahol csak egy párharcot kell nyerni ahhoz, hogy a csoportkört elérjük.

Mi volt a lényege az augusztus 6-án tartott sorsolásnak?
Az utolsó nyári sorsoláson az derült ki, hogy a különböző verziók megvalósulásakor mely ellenfelekkel mérkőzhet a Vidi. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség párosításai értelmében a BL-ben a skót Celtic Glasgow FC és a görög AEK Athén FC harmadik selejtezőkörös BL-párharcának továbbjutója, míg az El-playoffban a walesi The New Saints FC és a dán FC Midtjylland párharcának nyertese következne.

A Vidi nagyon közel jár hozzá, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörébe jusson Forrás: MTI/EPA/Andreas Hillergren

Melyik stadionban rendeznénk ezeket a meccseket?

A Bajnokok Ligája playoffját – mivel az UEFA előírásai szerint ezt csak UEFA 4. kategóriájú létesítményben lehet megrendezni – a Groupama Arénában, az Európa-liga playoffját a Pancho Arénában bonyolíthatjuk le.

A csoportkör találkozóira hol kerülhetne sor?
Minden egyes hazai találkozót a Groupama Arénában rendeznénk meg.

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható.